"Nej tyvärr, maten är slut"
Johan laddar upp inför säsongens allra första utslag på Herrljunga golfklubb.
Så har vi då tagit oskulden av årets golfsäsong. Tre strålande vackra dagar på golfbanorna i Herrljunga, Ekarna och Vara-Bjertorp. Fredag till söndag bjöd på fem-tio grader varmt luft och nästan bara blå himmel. Perfekt golfväder alltså.
Det som inte var perfekt var väl själva servicen på Ekarnas Golfklubb, där vi bodde. Efter avslutad förmiddagsrunda var vi hungriga som vargar och styde stegen mot golfrestaurangen.
- Hej, två dagens tack.
- Tyvärr, maten är slut, meddelade kökspersonalen.
- Va? sa vi. Vadå slut? Hur kan maten vara slut när det finns boende och betalande gäster här?
Jodå minsann, så var det. Hade vi kommit en halvtimme tidigare hade det funnits käk. Men nu stod vi där, hungriga, irriterade och rejält ölsugna. Damen i receptionen rekommenderade i stället en liten restaurang inne i samhället (Grästorp, ingen metropol direkt). "Kvarterskrogen", hette den. Lät ju trevligt. Det var det inte. Vi hamnade på en riktig sylta med menyalternativ som "fiskfilé" (vadå för fisk?), "panerad fiskfilé", schnitzel och liknande odefinierbara rätter. Vi grimarserade av hunger och slog till på två "Krogenburgare". Det är ju svårt att misslyckas med, kan tyckas. Men icke. Burgaren bestod av tio procent kött och resten ströbröd och nåt slemmigt trådigt och kom nog liksom pommersarna från Euroshoppers reahylla.
Men var sin öl fick vi i alla fall. Kall och god. Tacka herren för det.
Väl tillbaka på golfklubben efter "lunchen" tänkte vi ta varsin öl till i solskenent. Då kom nästa överraskning.
- Nej vi har ingen öl. Vi får leveransen i morgon, säger samme glada kökspersonal.
- Vaf...?! Ska vi alltså sitta i solen och dricka kranvatten?
Som tur var förbarmade sig den trevlige kocken över vår desperata belägenhet och bjöd oss två öl från sin egen kollektion i kylskåpet. Han skulle väl ha dem till kvällen, antog vi. Han räddade nog livet på oss den eftermiddagen.
Han frågade var vi ätit lunch och grimaserade illa. Vi berättade att vi nog skulle gå till Grästorps Värdshus i kväll och käka middag. Då grimaserade han ännu mer och sa att Kvarterskrogen var rena lyxen i jämförelse.
Så hur slutade lördagskvällen? Jo, Johan och jag knatade iväg till Hemköp och köpte rostbiff, potatissallad och tomater. Sedan åt vi middag på motellet och kollade på det fantastiska underhållningsprogrammet Glasklart. En klockren avslutning på golfdagen, alltså.
PS. Behöver jag säga att lunchen var slut även på nästa golfklubb dagen efter? Nej, det hade ni nog redan räknat ut.
Här finns fler bilder från äventyret.
Kommentarer
Postat av: Sara
Men.. ingen mat och ingen öl?? Vilken service! Och vilket affärssinne.
Postat av: HA
Det hela bevisar bara att golf är kasst.
Postat av: Erik
Sara: Ja man blir förvånad ibland.
HA: Nej, men det bevisar att servicen och affärssinnet hos de som driver golfstället är kasst :-)
Trackback