Nya sushibegrepp

Egentligen etablerades begrepen redan vid tidigare tisdagssushiluncher, men det spelar mindre roll. De är alldeles för viktiga för att inte tas upp på grund av en dylik petitess.

Sushibegrepp 1: Näsfräs
Näsfräsen uppstår när man äter en sushibit och styrkan från
wasabin liksom sticker upp i näsan och rör om ordentligt. Det finns enkla, dubbla och trippelnäsfräser, där den dubbla och trippla förutsätter en våldsam mängd wasabi på biten eller i soyan. Läkarvetenskapen undersöker om det egentligen är nyttigt.

Sushibegrepp 2: Direkt eller indirekt wasabiapplicering
Indirekt applicering är att blanda wasabin i soyan och därefter doppa sushibiten i den grönsvarta dundermixen.
Direkt applicering innebär att wasabin stryks på sushibiten innan doppet i soyan. Rekommenderas när riset är kompakt och soyauppsugningsförmågan är låg.

Sushibegrepp 3: Avsluta alltid med en räka
Detta begrepp är naturligtvis individuellt, men några av de bästa sushiluncherna har avslutats med detta oansenliga lilla kräldjur. Långdoppning i soyan rekommenderas.


Åh, just det: Sushin var ovanligt god idag.

Kommentarer
Postat av: Beppe

Angående sushibegrepp 2: smärtsamt får vi konstatera att vår metod med soya- och wasabiupptagning med riset troligen är ett av de grövsta helgerånen i modern tid.

2006-02-24 @ 09:24:26
Postat av: Erik

Jo, det ter sig allt mer så. Vi får se till att alla tisdagssuhiluncher sker i total avsaknad av japaner.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback