Jodå, himlen finns


Där uppe, högt ovan taken och duvorna, finns den. Den blå himlen.

Ibland är det som att jobba i en bunker, här på jobbet. Fönstren vetter mot innergården och det eventuella dagsljuset sipprar med möda in genom våra fönster.

Igår lunch var en sådan dag. Efter timmar av hårt arbete klev Anders och jag ut genom stora portarna och slogs av att det faktiskt var sommar och att vi fick kisa så vi såg ut som riktiga hobbykineser.

Jag vill ha ett cabriolet-kontor.

Skruvelände stoppade byggherre


Inspektion av delarna till nya leksaken. Fast nu ligger delarna i kartongen igen.

Att klättra är kul, speciellt om man är katt. Därför har katthemmet på Nygatan investerat i ett kattklätterträd. Ett högt träd som räcker ända upp till taket (om man hade haft en lägenhet med normal takhöjd, nu får jag hitta på en annan lösning).

Men byggherren på Nygatan stötte på patrull efter bara tio minuters byggande. En skruv ville inte fungera i en gänghylsa i en av plattorna som syns i bakgrunden. Den satt fast och jag tog i lite för hårt och ... *knaster* ... gänghylsan släppte från sitt fäste. Nu går skruveländet inte att få bort och plattan är paj.

Nu ska jag ringa till djuraffären. Katterna får vänta med att klättra ett tag till.

Uppdatering: Nu har jag ringt affären. En ny platta är beställd. "Det kan vara problem med dom där", säger djuraffärskillen, "Fel skruvar ibland." Nähä? Nu får jag vänta ett par veckor på ersättningsprylarna.

Stjärna som faller



Kanske skulle ta ner julstjärnan. Det är ju ändå midsommardagen.
Fast å andra sidan är det ju inte så långt till första advent heller.

Dyr sås



Här är en restaurang som verkligen satsar pengar på sin mat. Eller kanske i sin mat, snarare. Här serveras nämligen en myntsåsdressing, gjord på bland annat färsk(a) mynt. Man får anta att det är kopparmynt som använts till dressingen, eftersom den ärgat och blivit grönfärgad.

Det är för övrigt samma restaurang som hade en
lätt kryptisk skylt vid sin buffé.

Mobilen är död - länge leve mobilen

Fan. Garantin på den döda mobilen har gått ut. Jag måste pröjsa reparationen själv (dyrt) eller köpa en ny telefon (ännu dyrare). Just nu är mina samtal vidarekopplade till jobbmobilen, men för att kolla sms:en måste jag sätta in mitt gamla sim-kort i jobbluren. Varje gång. Jobbigt.

Så nu drar jakten igång på en ny telefon. Telia kommer ju snart att börja sälja iPhone 3G, men hemlighetsmakeriet kring abonnemang och priser är totalt. Dyrt blir det i alla fall.

Jag kanske istället ska sparka igång någon gammal fossilmobil som ligger och skräpar i någon låda hemma.

On the catwalk



Det blev Socker till slut. Namnet alltså, på den lilla hårbollen. Elisabeth vann (om det nu hade varit en tävling). Socker tycker om att leka med sådana där mjölkpaketsflärpar (de man drar av när man öppnar paktet) och att attackera den fem gånger större och tuffare Derry. Hon tycker också om att bli fotograferad, till husses stora förtjusning. Hon liksom börjar åma sig och se så där extra fotogenique ut. Född modell.

- Som en Tyra Banks, sa L.
- Fast tvärtom då, sa jag.
- Vadå tvärtom? sa L
- Ja, helvit. Tyra Banks är ju mörk.


Igår var det fototajm. Här ovan är fyra bilder, några fler finns här på Flickr.com.

30 mil på cykel

För en tid sedan var mina kompisar Sven och Ola här i stan för att cykla Hjälmaren runt. 15 mil på hoj. "Som en uppvärmning", sa dom. Förra veckan cyklade Sven uppvärmningsrunda nummer två: Siljan runt. 17 mil på samma sadel.

I morse gick starten för det riktiga loppet, det uppvärmningen syftade till:
Vätternrundan. De båda gav sig iväg runt klockan 03 i morse/natt och ska hoja i typ 12-13 timmar. Jag önskar dem all lycka till och hoppas att de inte får för många flugor i munnen längs vägen.

Just idag är jag rätt nöjd över att sitta på en soft kontorsstol.

Rakning Extravaganza

Jag skrev visst ett par inlägg om att Derry blivit tvungen att raka sig på grund av för tovig päls. Och att han såg ut som en punkare.
Jag skulle ha hållit truten. Så här ser en riktigt rakad katt ut. Bland det roligaste jag i hela mitt liv. Det är Timo Räisinen som justerat sin katts utseende. Orsaken är oklar, men troligen av värmehumanitära skäl. Eller värmekattimentära, kanske.

Katt söker namn



Efter en halvtimmes vild jakt på ett snöre tar Plutten igen sig på sängen. Plutten och Plutten förresten. Katten har inte fått något namn ännu. Sockervadd kan hon ju inte heta. Hur skulle det låta när jag från balkongen ropar ut ut över grannskapet:

- Sockervadd, kom in och äääät.

Folk skulle ju tro jag inte var riktigt slug. Så kom gärna med förslag. Vad som helst är bättre än Sockervadd.

Mr Trött 2008

Personalfest igår från 16.30 till 02-tiden. Golfade kl 08.30. Man mår precis som man förtjänar just nu.

Solbritts kompisar

Idag har Solbritt namnsdag. Grattis. Det var alltså fint väder när ni föddes. Anders och jag sitter och funderar på de som inte var riktigt lika lyckligt lottade:
  • Regnbritt
  • Muletbritt
  • Snöbritt
  • Dimmbritt
  • Smogbritt
  • Stormbritt
  • Hagelbritt
  • Växlandemolnighetbritt
  • Småspikbritt
  • Snålblåstbritt
  • Spriddasmåskurarbritt
  • Orkanbritt

Dagen då mobilen dog



I morse fungerade den perfekt. I förmiddags likaså. Det gick att ringa, smsa och till och med skicka ett mms med den.

Men vid lunchtid hände något. Två sms gick inte att skicka så jag tänkt boota om den, som det heter på fikonspråk. Starta om den, som det heter på svenskspråk. Men den gick inte igång igen. Skärmen bara blinkar sakta vit, svart, vit svart. Enda sättet att stänga av den helt är att ta ur batteriet.

Är detta slutet för min mobil? Är det död nu? Jag ska i alla fall ta den till mobildoktorn i morgon och se om den inte kan få en penicillinkur eller något.

Jag återkommer med mer info.