Fem myror är fler än fyra fotbollar

Bild: brasselöpBild: Brase

Montage:
Anders

Jam session i köket

Bild: JamDavid och Samuel tog mitt kök och mitt köksbord i besittning i kväll för en avkopplande jam session. Jag greppade kameran istället och fotade de två in action bland datorer, vinflaskor och en drickakartong från McDonalds. Och jodå, Derry är med på en bild han också.
Fler bilder hittar du på mitt fotoalbum på Flickr.com.

New York, New York

Jag vill också åka hit, precis som vår nöjesredaktör Polback gjort. Speciellt nu när dollarn är så billig. Det är nästan kriminellt dumt att inte åka.

Aborrens skräck gjorde sjöar osäkra

Bild: Fiskare

Storfiskare och naturmänniska som man är tillbringades påskhelgen i de värmländska urskogarna, ute på livsfarliga isar, med pimpelspöet i näven. På dylika platser biter vinden stora tuggor ur kinderna och kölden kryper långsamt in i handskarna och får fingrarna att sakta domna bort. Vargen ylar över bergen och isen spricker runt omkring en.

Nåja. Fullt så dramatiskt var det kanske inte. Jag är väl ingen naturmänniska, men gillar att fiska lite då och då. Och någon storfiskare är jag definitivt inte. Fångsterna brukar i regel se ut som på bilden. Men solen sken i påskhelgen och pimpelfiske är ju riktigt roligt. Det blev några småfiskar till Derry i alla fall. Och fisk till påskmiddagen fick vi köpa på Konsum.

Här är några
fler bilder från äventyret.

Påsk

I'm off to påskfirande with the släkt. Ses måndag.

Kort relativitetsteori

Här är det någon som ägnat en stor del av sin fritid till att (begripligt?) beskriva Einsteins relativitetsteori med hjälp av ord som innehåller max fyra bokstäver.

"Say you woke up one day and your bed was gone. Your room, too. Gone. It's all gone. You wake up in an inky void. Not even a star. Okay, yes, it's a dumb idea, but just go with it. Now say you want to know if you move or not. Are you held fast in one spot? Or do you, say, list off to the left some? What I want to ask you is: Can you find out? Hell no. You can see that, sure. You don't need me to tell you. To move, you have to move to or away from ... well, from what? You'd have to say that you don't even get to use a word like "move" when you are the only body in that void. Sure. Okay."

Praktiskt för dem som inte gillar långa krångliga vetenskapliga ord. Men varifrån får man idéen att skriva något sådant här? Ibland är jag relativt glad att jag har golfen som hobby.

Två galningar med ny blogg

Här är en ny blogg av två kompisar/kollegor, Malin och Hanna: Lidigöloppet 2008. En personlig "peppblogg" inför Malins Lidingölopp och Hannas svenska klassiker. Här skriver de om sin träning och lite nyttiga mattips.

Själv har jag bestämt att springa Midnattsloppet på söder i Stockholm i augusti. En mil med start klockan 22 på kvällen. Någon som hakar på?

Irländskt på hotellet

Bild: Tullamore
Tullamore Brothers på Clarion Hotel, måndag 17 mars 2008.

Andra sunkiga mobilbilden på två dagar, tredje konserten på fyra dagar. De duggar tätt nu. Idag är det St Patrick's Day och Tullamore Brothers spelade på Clarion i Örebro. Skön musik en måndagkväll. Lite lagom vad man orkar med så där.

Jag hatar alfahannar

Bild: demian
Lars Demian på Mitt andra hem, 16 mars 2008.

Jag hatar konserter. Jag blir alltid så förbannad. Nej, jag hatar inte själva konserten. Jag hatar publiken. Eller delar av den. Idag hatade jag tre i publiken. Tre dyngfulla skränande alfahannar som inte kunde hålla käft utan var tvungna att skråla med i låtarna. Takt och tonsinnet hade de sedan länge dränkt i glasen. Sådana människor gör mig genuint förbannad. Jag hyser ett outsägligt förakt för alfahannar.

Själva konserten var i övrigt lysande. Demian levererade som den briljanta artist han är. Och denna gång hade jag inte
hängt in mobilen i garderoben, utan lyckades fånga tillställningen på bild.

Om jag ändå varit kvinna

Jag har inte lyssnat alls på Björn Skifs, äger ingen platta och kommer inte att göra det i framtiden heller. Därför överraskade gårdagens konsert en aning. Jag hade förväntat mig en och en halv timme med avancerad tumrullning, sms:ande och allmänt suckande, men därav blev intet.

Konserten var faktiskt rätt okej. En skön blandning rockrökare, smäktande ballader och ett par rent humoristiska låtar. Han är ju bra på det, Björn. Humor alltså.

Men troligen hade jag uppskattat konserten ännu mer om jag varit
  • kvinna
  • i 50-årsåldern
  • ute med tjejpolarna
  • haft ett antal öl innanför västen
  • haft en piffig ungdomlig tvåfärgad frisyr
  • burit överdimensionerade blänkande örhängen
  • sminkat mig som om jag just kommit från arbetet på den syndiga gatan
Trots detta trivdes jag ändå mycket bra där i konsertmörkret med mor. Det var lite som att gå på zoo. Dock sakande jag en sak under konserten. Inte en enda gång fick jag höra ett Skifskt "å-å-å-Å-Å". Det hade verkligen satt guldkant på kvällen.

PS. Tyvärr blir det ingen mobilbild från konserten. Jag råkade hänga in mobilen i garderoben. Orutinerat.

Björn Skifs-ljudet

Kommer ni ihåg filmerna Strul och Drömkåken med Björn Skifs i huvudrollen? Då kommer ni också ihåg att han klantade till det i princip hela tiden. Det var liksom hela idén med båda dessa (i mitt tycke) fantastiska filmer.
När Björn Skifs klantade till det (helst jagad av någon eller något) kunde han lite då och då utstöta det jag
och Anders kallar "Björn Skifs-ljudet". Ljudet kan bäst beskrivas som ett i intensitet och volym stegrande "å-å-å-Å-Å". Pröva själva. Kommer ni ihåg? Ljudet uttrycker perfekt desperation och att någon inom någon sekund kommer att fullständigt tappa kontrollen.

Med lite tur kanske jag får höra Björn Skifs-ljudet på riktigt i morgon. Jag ska nämligen göra min mor sällskap på hans konsert på Conventum i morgon kväll. Kanske klantar han till det med micken eller ramlar av scenen i en svängig refräng. Då, kanske, får jag höra ett livs levande "å-å-å-Å-Å" av mannen som skapade ljudet.

PS. Rapport (och en sunkig mobilbild) från konserten kommer.

Saker jag aldrig kommer att köpa, del 9

BIld: Panna

VARMLUFTSPANNA

Torkpanna Lemkuhl 174Kw, 20 år gammal, brännkammare sprucken (går att svetsa).
Har använts till en gårdsjötork. Fullt funktionsduglig.

5000 kronor + moms.

Den här kommer jag aldrig att köpa. Jag kan ju inte svetsa.

Erik, enligt Google

Anders lärde mig en ny lek nu på eftermiddagen på jobbet. Man söker på sitt namn och "är" på Google och träffarna kan bli minst sagt dråpliga. "En slags föregångare till statusraden i Facebook", tyckte Anders.

Här är min "Erik är"-sökning på Google:
  • För Erik är loppet kört
  • Erik är singel och ständigt på jakt
  • Erik är ett geni och Daniel har fått sin första länk
  • Daniel pluggar, Erik är sjuk och Joakim administrerar
  • Erik är konservativ
  • Erik är en homosexuell präst som valt att leva i celibat och vägrar att viga homosexuella
Hur ser era sökningar ut?

Katthylla

Bild: Katthylla

Nu har även Derry hittat sig ett krypin i
den för katter så populära Ikeahylllan. Här har han till och med klämt sig in mellan mina dvd-filmer och ligger på något sätt bakom alltihop. Ni kan ju gissa vad som hände när han skulle gå därifrån.

Saker jag aldrig kommer att köpa, del 8

Bild: Montörvagn

MONTÖRVAGN JUSTERBAR

Med mjuk och skön stoppning. Finns med eller utan en justerbar nackkudde för bästa komfort. Perfekt för bilverkstaden eller garaget. Ram av fyrkantsrör och 6 st svängbara hjul. Med justerbar nackkudde.
Mått: 1030 x 440 x 120 mm.

Kampanjpris: 833 kronor.

Den här kommer jag aldrig att köpa.

...men vänta nu förresten. Är inte detta den perfekta extrasängen till lägenheten? Platt och på hjul, oerhört praktiskt att bara rulla den under sängen när den inte används. Fast det klart, då får jag först skaffa vänner som är max 103 centimeter långa.

Jakten på den bruna skinnjackan

Först: Det blev inget frieri på skottdagen. Kanske får börja med en flickvän först. Ja, så får det nog bli. Men min kollega Pelle blev friad till. Störtskönt!

Sedan: Jag har fått för mig att jag vill ha en brun skinnjacka. Jag är lite trött på min nuvarande svarta dito och behöver en ny att byta av med. Jag har börjat med att scanna butikerna i stan, men utan större framgång. "Jaha?" undrar ni. "Vad rör det här oss?"

Jo, det är just här som ni kommer in, läsare. Ni ska tipsa mig var man hittar en brun skinnjacka. Utan muddar. Figursydd gärna. Ny eller begagnad spelar ingen roll. Patina är fint. Så skicka in era tips. Jag lägger ut resultatet på bloggen (och säket en fin bild på mig och jackan om jag hittar någon).