Anders flyttar

Anders flyttar

Vi har möblerat om lite på vårt rum här i NA-borgen. Vi kommer under en tid att vara åtta personer, så vi behövde disponera utrymmet bättre. Anders flyttade till exempel denna hurts.

En höna i brist på annat

En höna i brist på annat

Jag har också drabbats av akut bloggtorka. Jag har helt enkelt noll inspiration. Därför ägnar jag mig åt lite intrång i upphovsrätten och publicerar en egenhändigt snodd stripp av
Wulffmorgenthaler. Jag skyller torkan helt och hållet på det här förbannade mörkret som har placerat grustag i mina ögon.

Mörker

Gud vad mörkt det är. Vintertid. Usch. Mörkt när man åker till jobbet, mörkt när man åker hem. Kan någon förklara för mig vad den ska vara bra för? Det enda den leder till är ju depressioner och allmän trötthet. Nu måste vi lida fram till sista söndagen i mars.

Jo, de som bedriver affärsverksamhet inom ljusterapi är väl de enda som gräver guld under vintertiden.

AMW!

AMW!

Jag satt nyss och letade igenom gamla bilder i min Blandat-mapp på datorn. Då hittade jag den här: En bild på vår t-shirt som vi gjorde till vårt gamla band All Mighty Wonderful i Sundsvall. Gosh, jag saknar bandet, tiden och medlemmarna. Det var en riktigt rolig tid. Visste ni till exempel att vi blev ett av banden när
P3 utsåg Sundsvall till Popstad 1999? Inte? Nu vet ni. Fast då hette vi Marschmallows. Men Popstadsspelningen sög. Vi spelade klockan halv fyra på eftermiddagen en vanlig arbetsdag, så det var ungefär tio personer som lyssnade. Men vi hade ju kul.

Och vi avverkade en hel del sångerskor under resans gång. En av dem var Jennifer Newberry som ett tag gjorde karriär borta i USA. Vi var tydligen en riktigt bra plantskola. Hehe.

Här en gammal bandsida med lite information och låtar. Jag  är inte med i bandlistan, eftersom jag flyttade från stan innan AMW gick i graven.

... och några av våra låtar (mp3): 
Queen for you
Hollywood
Go go
Fool like you
 
Excuse me Mr
 

1.  2.  3.  4.  5.

1. Jag, en ung rocker, håller på att packa upp elgitarren.
2. Erik Nyberg bakom trummorna. (Erik syns numera i SVT:s Eftersnack som sänds från Sundsvall)
3. Håkan Bergman med basen. Och vilken basman sedan. Herregud vilken känsla.
4. Jag i mitt dåvarande vrålåk: En Mazda 323 med våldsamma rostfläckar. Utanför replokalen. Kolla solbrillorna.
5. Desiree, världens bästa körsångerska. Hon kunde lägga de mest fantastiska stämmor på de mest omöjliga melodier.

Ett gult paket med dubbel-Stieg

Jag nämde för kollegan Anders idag att jag ännu inte läst Stieg Larssons hyllade böcker om Mikael Blomkvist och Lisbeth Salander. "Va?!" sa Anders, "Du måste vara den enda människan i Sverige som inte läst dem". Han erbjöd sig genast låna ut sina exemplar till mig.

Och det var en snabbleverans må jag säga.

När jag kom tillbaka från lunchen så låg det ett gult paket på mitt skrivbord. "Glad påsk Erik" stod det omsorgsfullt vikta omslagspappret. Inuti fanns de två första böckerna i serien. Ett grymt kul och ordentligt genomarbetat mini-prank en torsdagseftermiddag.

Sådan är han, Anders. Full av upptåg (drunk of uptrains).

Nudelparty

Jag vet då inte vad jag hade för matvanor när jag var student, men dieten bestod förmodligen av en mix av köttbullar, spaghetti, pyttipanna, pannkakor, makaroner och köttfärssås. Ja inte en mix i meningen "alla rätter ihoprörda i en stor hink", utan en blandning av rätterna på olika dagar. Bara så ni inte undrar.

Men inte nudlar. Ni vet de där små "Demae Ramen"-paketen med nudelsoppa med räksmak, biffsmak, kycklingsmak och gud vet vilka smaker. Jag vet vänner som formligen föråt sig på dem och inte kan röra skiten idag. Men inte jag. Jag gillar fortfarande dessa nudlar. Enkelt, praktiskt, snabbt och minimalt med disk.

Idag blev det två paket räknudlar till middag (och ett äpple). Men ingen soppa. Vattnet slår jag bort och kör kryddan direkt på. Det blir bäst så.

Jag är smartare än Facebook

Facebook tycker att jag är klok

Jag gjorde just ett sånt där "IQ-test" på Facebook. Jag avskyr sådana där saker där man måste tänka logiskt: "Tre kossor står i en hage. Rosa äter fyra kilo gräs i timmen. Lajla äter dubbelt så mycket som Tuva som äter hälften så mycket som Plutten. Hur långt är elstängslet runt hagen?"

Jag får panik. Och sen ska man välja geometriska figurer i ordningsföljd, vika papper och annat. Men tydligen gick det rätt bra, trots allt. Hela 20 av 30 frågor rätt och en IQ på 120, minsann.

Men sedan synade jag bluffen, smart som jag är. Jag klickade på länken "Click here for the full report" och där vill de ha betalt för den fulla rapporten. Det är ju klart att folk pröjsar stålar (15 kronor, men ändå) för att läsa rapporten, nu när de fått veta att de är "above average".

Smart, Facebook, men inte tillräckligt för att lura mig. Jag har nämligen en IQ på 120.

Endast personal

Endast personalSärskrivningar är inte alltid av ondo. Fullt medvetna särskrivningar kan vara rätt humoristiska. Denna har dock troligen kommit till på grund av utrymmesbrist på själva utropstecknet som dekorerar personaltoaletten på kafé Hugo's i Uppsala.
 

Blomman på solsemester

Nu har min toalettplanta hängt ute i köksfönstret i två dagar. Det har med andra ord fått sin längsta semester någonsin. Och jag tror att den trivs där, dryga metern ovanför köksbordet. Den har liksom koll. Den kan spana ut över både köket och vägen utanför. Perfekt läge för en planta.

Jag kommer ihåg vad hon sa, biträdet i blomsterbutiken: "Ska du ha en blomma i badrummet, utan fönster? Den kommer att dö på några veckor. Köp en sidenblomma."
Men jag ville inte ha någon sidenblomma. Jag ville ha en riktig. Så jag köpte en riktig blomma, ingen aning vilken sort, men biträdet pekade ut den modell som hon trodde skulle dö långsammast där i mörkret. Och någon garderobsblomma gick inte, för den skulle hänga i en sådan där hängmojäng från duschdraperistången.

Första veckan såg den riktigt fin ut. Sedan kom de gula fläckarna på bladen. Sedan ännu fler och ännu fler. Blad började trilla av. Det var då jag kom på det. Semester. Blomman ska åka på solsemester. Och det gjorde susen. Blomman har nu dekorerat mitt badrum i mer än ett halvår.

Där fick du, blomsterbiträdet.

Med Hjalmar på böljorna

Bild: Hjaömar
Jag har just kommit hem från föreställningen På kryss med Hjalmar. Det handlar alltså om Hjalmar Berglund, denna urnärking från Viby, vars show i år utspelade sig på en båt (modell Finlandsfärja).

Revy och revyhumor kvalar väl inte in på min topp tio-lista över favoritsysselsättningar kanske. Men bortsett från det var det en mycket underhållande och proffsig show. En del sketcher var grymt roliga, andra mindre grymt roliga. Och Hjalmar är alltid Hjalmar. Med röda strumpor och tofs på huvudet. Och den där jävla dialekten. Hoppas att jag inte låter så där.

Bloggens nya topp

Lite nya kläderDen gamle bloggen är nu drygt ett och ett halvt år gammal, en rätt ansenlig ålder för att vara en blogg. Därför tyckte jag att det var dags för bloggen att få lite nya kläder. Det kan ju inte vara kul att gå och nöta samma kostym år ut och halvår in.

Därför festar jag till och klär den i en ny topp. Bilden föreställer
Kanslibron och Örebro slott och är tagen en mörk höstkväll i oktober 2007.

Varannan tisdag räddad

Varannan tisdag räddadJag skrev i ett tidigare inlägg att jag varit och ätit raggmunk med knaperstekt fläsk och lingonsylt. Det var på Strömpis och de hade raggmunkarna varje tisdag. Hur bra som helst. Men Strömpis har bara luncher på sommaren. Nu är det stängt och inga fler raggisar.

Trodde jag. Jag har nämligen hittat ett nytt raggmunksställe. Restaurang Dannes på Järntorget. Där serveras den gudasända rätten varannan tisdag, jämn vecka. Som idag. Jag kaninte riktigt uttrycka i ord hur glad jag blev (märkligt att man kan bli så glad av lite riven potatis, lök, en död gris och några bär).

Betyg: Fem raggmunkar av fem möjliga. Vansinnigt gott.

Kunde inte hålla mig

Kunde inte hålla mig

Jag tyckte till en början att det var rätt skoj att vänta till onsdagar och torsdagar på att nästa Heroes-avsnitt skulle sändas. Det kändes lite som "förr i tiden" (nej, gammal är jag inte, men jag kom inte på något bättre uttryck) när man förväntansfullt såg klockan ticka allt närmare programmets starttid.

Men jag föll till föga. Nu är det inspelade avsnitt från USA som gäller. Igår såg jag avsnitt 15 och 16 och det är bara hur bra som helst. Idag kan det bli ytterligare ett.

Jag är väl för modern helt enkelt.

Nu är det ordning i livet

Nu är det ordning i livetJag vet inte hur många gånger som jag köpt en sådan där fickalamanacka. Den har hamnat i väskan, använts sporadiskt för att sedan helt glömmas bort bland allt annat bråte. Mitt liv har varit ett planeringskaos. Jag, utan förmåga att hålla mer än en sak i huvudet samtidigt, och ibland knappt det, har tokat till det många gånger. Dubbelbokningar, glömda saker och bara allmänt ... kaos.

Men nu ska det vara slut på det. Härom veckan fick jag en kalender från jobbet. Fast den är mer än bara en kalender. Den är också en plånbok, komplett med myntfack och kortfack. Hur bra som helst. För plånboken har man ju alltid med sig. Det är faktiskt så att det är ganska kul att skriva upp saker i den. Jag känner mig inte så lite duktig.

Tom blöt stad



Efter regnet en torsdagkväll i Örebro. Se bildspelet på Flickr.

Ajm påpjular!

I'm påpular!Jag såg just att jag har 75 vänner på Facebook. Hade inte en aning att det fanns så många personer i min bekantskapskrets. Otroligt kul! Måste bara hinna med att prata med er alla. Vi får nog införa åttadagarsvecka.

Händer

Händer

David skriver brev på Nya konditoriet i Örebro, oktober 2007.

Snart vitt, vitt vitt

Bild: Frostbil

Min bilruta visar tydliga tecken på vart vi är på väg. Sommaren är definitivt död, hösten ligger och rosslar på en bädd av löv och vintern står ivrig och kallt flåsande bakom varje husknut.

I dagens webbupplaga av NA står att läsa att
SMHI utfärdar snövarning för Örebro län i morgon. Varningen innebär "... vissa risker för allmänheten och störningar för en del samhällsfunktioner". Risken för allmänheten är väl stress och frustration över att alla billiga flygstolar till Costa del Sol tar slut på en kvart. Och för samhället? Tja, att människors arbetslust avtar något då de inser att det faktiskt är åtta-nio månader till en riktigt varm soldag igen. 

Vintern var visst ivrigare än någon av oss hade kunnat förutse.

Jag som "70-åring"

Bild: 70-åring

Ett
större välkänt pensionsbolag har en annonskampanj på nätet där man kan få se hur man själv kommer att se ut som 70-åring. Kul tänkte jag och testade.

Och resultatet? Hm. Ja inte ser jag då ut att vara 70. Jag ser ut att vara fotograferad med en 1-megapixelkamera, utskriven på ett dåligt fotopapper som man lagt i ett lutbad en månad, stampat på det med spikskor för att sedan fotografera av det igen med samma sunkiga kamera.

Bluff och båg är vad det är. För ser jag ut så där när jag är 70, då ska jag nog runda av vid 69.

Höstpromenad längs ån

I går var det en fantastisk höstdag. Solen sken och fåglarna vrålade. Camilla, David och jag tog oss en promenad längs Svartån och in mot stan. Här är lite bilder från vår utflykt. Fler bilder på Flickr.  





Aaaaj...

... i fingrarna. David och jag har suttit och lirat gitarr hela kvällen. Känns som att sitta och gnida fingertopparna mot en osthyvel. Aaaj. Och vi har spelat gamla låtar i nya versioner. De flesta handlade om en mycket välkänd busschaufför.

Mattehumor, del 3

Mattehumor, del 3

Istället för e-post

Istället för e-post

Anders skärm efter lunch idag. Betydligt roligare än ett tråkigt e-brev.

Mr Innebandy 2007

Bild: InnebandybollTänkte bara meddela att jag spelade mitt livs innebandymatch i Sveaskolans jumpasal igår. Matchen gick till tio och jag skvätte in nio av målen. Fan vad jag är bra.