Magisk konsert



Jo ni. Till och med hemresan gick utan ett enda problem. Jag börjar återfå lite resesjälvförtroende tror jag.

Konserten i onsdags med
Christy Moore var grym. Irländsk folkmusik at its best. Lugnt, stämningsfullt och stundtals mäktig allsång när publiken sjöng med. Fick samma typ av rysningar som när man lyssnar till en vårkonsert med OD. Helt klart värt varenda regndroppe som föll på mig under Hollandssemestern.

Här är fler bilder från resan.

Jag ska köpa en Trisslott

Håhå jaja. Det här var oväntat. Jag kom ner till Eindhoven i Holland helt utan problem. Jag...

1... var på rätt flygplats (Skavsta)
2... lyckades checka in utan problem (via webben!)
3... behövde inte köpa ny biljett för 6000 spänn
4... behövde inte springa som en idiot på flygplatsen i Köpenhamn
5... hade inget bagage som kunde komma bort

Det var nästan en lite konstig känsla, att stå där på flygplatsen och allt hade gått som planerat. Fick en impuls att köpa en Trisslott, men de finns ju inte här. De har väl andra spel, men jag vågade mig inte på dem.
Kvällen spenderades i Den Haag med H och J som kom från Bryssel för att hämta mig. Idag for jag själv vidare till det gråaste och mest regniga Amsterdam jag någonsin sett. Tur att det finns kafeer inomhus.
 
Nu är jag i Nijmegen och M och E och S och har just käkat mat. S ska nattas och jag bloggar i soffan så länge. Jag borde också nattas, känner jag. Blir en tidig kväll i kväll.

Accident waiting to happen

I morgon bär det av mot Holland. I morgon är det alltså åter risk för att jag totalt fuckar upp mina resplaner. Jag är tillbaka på torsdag, men det lär bli uppdateringar däremellan också. Håll ut. Det finns alltid något att berätta eller visa.

PS. DJ:andet igår på Backstage gick riktigt bra. Ingen dum kombination att bli serverad gratisöl hela kvällen och dessutom få spela sin favoritmusik. Detta lär det bli repris på. Här finns det bilder.

Stay tuned.

Bra musik på Backstage i morgon!

Jojo, David och Erik ställer sig i dj-båset och vänder vax. Bara att dyka upp. Klockan 21 börjar det.
Kolla här på Facebook.


Att de aldrig lär sig

Mail till min privata Yahooadress idag:

------------------------------------------------------------------------
Kдra kund,

Nordea tekniska serviceavdelning hеller pе att utfцra en planerad uppgradering av mjukvaran fцr att fцrbдttra servicekvaliteten еt bankens kunder.

Vi ber dig att bцrja proceduren fцr att bekrдfta dina bankkontodetaljer. Klicka pе lдnken, som du hitter i slutet av det hдr e-postmeddelandet, fцr att gцra detta.

[länk]

Copyright 2008 Nordea * Date: 20.05.2008
------------------------------------------------------------------------


Okej.
Har inte de gravt dyslektiska bedragarna lärt sig att
Nordeas kunder lärt sig att inte gå på den här typen av skojerier?
Nej, för bedragarna behöver inte lära sig. Folk går fortfarande på sådan här skit, efter flera år av debatt och snyfthistorier i pressen om hur man blivit av med sina besparingar.

Obegripligt.

Farligt med pneumatiska borrar


Bloggvärde(lös)



Enligt sajten
bloggvarde.se är min blogg tydligen värd 11 674 kronor. Härligt. Då kan jag se den som en ren kapitalinvestering. Fortsätter jag blogga ett par år kanske den till och med kan bli en del av min pension.

Sedan slog mig en tanke.

Hur beräknas värdet på min blogg? Vilka bedömningspunkter har denna gratistjänst? Mäter de möjligen underhållningsvärdet i mina texter, bildkvaliteter, antal läsare eller vad kan det vara?

Svaret fick jag längst ner på deras sida:
"Ansvarsfriskrivning: Det värde som beräknas behöver inte ha något med verkligheten att göra. Då denna beräkning görs med tränade apor är det svårt att uppskatta ett exakt värde."

Jaha ja. Så gick det med den investeringen.

Enfärgat



*riiing*

- Moléns.
- Hej, Sven här på Anderssons snickeri. Jag behöver en ny arbetsjacka.
- Inga problem. Vilken storlek vill du ha?
- Large.
- Färg?
- Grön.
 - Sorry, då får du vända dig någon annanstans.
- Ok. Hej då.
- Hej då.

"We got plastbestick"

Automatiska översättningtjänster på nätet har länge roat oss. Nu finns även svenska med på Google Translate och jag är imponerad. Visst blir det fel och konstigt ibland, men helheten är klart godkänd.

Här är ett utdrag ur det gamla inlägget om Lundbypizzerian:

Originaltext:
"Här är en av de mest omysiga restauranger som världen någonsin skådat: Pizzeria Lundby. Inrymd i en gammal Konsum/Servus-butik med den glada GB-gubben och ett antal slitna pizzaugnsspatlar (uppsatta med häftstift) på väggarna. Notera även krucifixet mellan skyltarna på den gula fina plåten överst. Stolar och bord till trots så får man inte äta i lokalen. Fast vem skulle vilja det? (Eh, jo jag har faktiskt gjort det i samband med att D flyttade. Vi fick plastbestick)."

Översättningen:
"Here is one of the most omysiga restaurants that the world has ever seen: Pizzeria Lundby. Inrymd in an old Konsum / Servus-shop with the excited GB-jack and a number of worn pizzaugnsspatlar (set with drawing pins) on the walls. Note also krucifixet between the plates on the yellow fine plate on top. Chairs and tables despite so, we should not eat on the premises. Officials who would like it? (Uh, yes, I have actually done so in connection with the D moved. We got plastbestick)."

Skitdålig slogan



Toapappershållare. For creative people. Där har ni en slogan som heter duga.

Mackan och katten

L står i köket och filosoferar.
- Om en katt faller så landar den alltid på fötterna, sägs det. Och om man tappar en macka i golvet så hamnar alltid smöret
neråt.
- Ja så sägs det att det funkar, säger jag.
L tittar på katten och sen på frukostbordet.
- Men om man då sätter fast en macka på ryggen på katten och släpper den från en viss höjd, vad händer då? Landar katten på fötterna eller hamnar mackan med smöret ner?

"Do not vestage food"

Jag hittade denna glasklara skylt på buffébordet på den indiska restaurangen vid USÖ.
Jo jag förstår vad de menar, men hallå. Är det verkligen ingen som reagerat? Och varför på engelska?

Ligg still

"Om hunden anfaller: Ligg still - tills hjälp anländer".

Men om ingen hjälp kommer då? Då är man dömd att förblöda i plågor medan bestens dödliga käftar långsamt tuggar sig genom offrets mjukdelar, blodkärl och ben.

Vissa hundraser borde verkligen förbjudas.

Bild: Anders

Nya medlemmar



Jourhemmet på Nygatan har fått två nya medlemmar. Sockervadd, på bilden jagandes ett snöre, är tolv veckor. Hennes mamma heter Bruni och har järnkoll på dottern. Derry får passa sig. Inte leka för intensivt. Inte komma för nära.  Då åker han på däng.

Det har varit lite dåligt med uppdateringar på kattfronten på sistone. Så bakgrunden till allt detta är följande: Leo, som satt under badkaret i två månader, fick ett nytt hem eftersom han inte visade tecken på förbättring. Han klarade inte riktigt av Derrys sällskap. Efter Leo kom Missan. Hon satte sig också under badkaret, men bara i två veckor. Sedan kom hon fram och började socialisera med Derry. Men sedan började Missan löpa. Inte bra. Hon gick och småskvätte både här och där och Derry var på henne som en igel. Så henne fick jag lämna bort också.


Istället fick jag Bruni och Sockervadd. Reserverade de första dygnen, Bruni jamade som en galning om nätterna. Men det går bättre och bättre.
Tusan vet om inte Sockervadd blir permanenta katt nummer två på Nygatan.

Bloggflytt

Hela bloggsystemet som blogg.se vilar på ska bytas till en ny plattform. Därför kan det ta upp till ett dygn från och med nu innan jag kan blogga igen. Detta innebär följande:

1. Ni kommer inte att få se någon bild på mina två nya inneboende hårbollar.
2. Jag kommer att ha mer tid (underfär ett dygn) för egna tankar.
3. Jag kanske kan lära mig något nytt under tiden. Arabiska kanske?
4. Er tillvaro kommer att kännas aningen tom och innehållsfattig under tiden.

Men var lugna. Om max ett dygn är Reflexion tillbaka, med katter, livesändningar och allmänt trams. Tro inget annat.

Tills dess:  image337