Är min dator inkonsekvent?

Är datorn inkonsekvent?

"En av diskarna behöver inkonsekvenskontrolleras".

Det påstod datorn när jag startade den nu i kväll. Inkonsekvenskontrolleras? Är min dator inkonsekvent? Hur då? En dator bör väl det mest konsekventa som finns. Den är ju digital. Ett eller noll. Inget annat. Hur inkonsekvent kan det bli?

Eller kanske är den bara sur för att jag ibland refererar till den som "den bästa burken i stan" och ibland "den där jävla datorjävlen som aldrig fungerar". Därav inkonsekvensen, typ.

Kan någon fylla i mina digitala luckor här?

Emma dansar (nästan) med Persbrandt

Emma dansar med Persbrandt ... nästan

Emma Patel, reporter på NA under förra året, har bytt den högst oglamorösa tillvaron på tidningen mot kändisvärldens välkammade salonger. Typ. Hon har i alla fall medverkat som statist i filmen
Beck: Flickan i jordkällaren.

Här, vid den röda pilen, syns Emma dansande foxtrot medan Mikael Persbrandt och Stina Rautelin just fått ett sms mobilsamtal från Martin Beck, eller ja, Peter Haber.

Uppdatering: Tack, mina uppmärksamma läsare. Martin Beck skickar inte alls något sms, han ringer kollegorna på polisbalen.

Skivorgie på Drottninggatan

Najz Prajz har haft halva priset på hela sortimentet lördag och söndag. Tog mig dit med M och den gode D idag för att stångas med alla 75 000 fyndsugna andra människor. Detta blev skörden:

- Lee Hazlewood, Cake or Death
- Bonnie "Prince" Billy, sings Greatest Palace Music
- Anna Ternheim, Separation Road
- Peter Harrysson och Bengt Magnusson, Ruben Nilsson (Till mamma och pappa :)
- Lars Winnerbäck, Dans med svåra steg
- Lars Winnerbäck, Rusningstrafik

De två sista är återköp eller vad man ska kalla det, eftersom de jag hade förut blev kvar i Belgien efter flytten. Winnerbäcksamligen är nu komplett.

En tugga av Hindersmässan

En tugga av hindersmässan
Jag har inte sprungit något på Hindersmässan här i stan i år. Okej, jag köpte en godispåse och mågra munkar till M, men inget privatflanernade för det höga nöjets skull. Inte min grej riktigt.

Däremot var jag och kollegan G nere och testade maten som erbjuds. För den nyfikne kan jag meddela att favoriten är strömmingsburgaren. Eller klubban. Svårt val.

Burr

Minus 14 klockan 06.45 nu på morgonen. Det stack i kinderna under den korta cykelturen till jobbet. Tog på mig den stora grå plufsmössan i vilken jag ser ut som en smurf (fast med grå luva, inte vit).

Back in business

1. Datorn på plats. Check.
2. Internetanslutningen igång. Check.
3. Digitaltv:n funkar. Check.

Nygatan är åter uppkopplat och med i verkligheten. Typ.

Med lastbil genom snökaoset

Kom just tillbaka från Uppsala med D&F:s flyttlass. Vi åkte dit i eftermiddags och vädret var helt ok. Under urlastningen kom de första snöflingorna. Sen ännu fler. Och ännu fler. 

Jag bestämde mig ändå för att åka hem igen på kvällen. Oklokt beslut. Jag missbedömde helt hur vädret kom att utveckla sig. Vägbanorna, både i stan och på motorvägarna, var täckta med decimetertjock snö. Det snöade så kraftigt att man knappt såg tjugo meter framför bilen. Och blåsten knuffade betänkligt på den stora lastbilen, så man halkade runt som en smörklick i en het stekpanna.

Det gick aldrig snabbare än 70 kilometer i timmen på motorvägarna. Som långsammast kröp vi fram i 25-30, jag och den lilla bilkortege som bildats. Resan som normalt tar strax under tre timmar tog nu fyra och en halv.
 
Men det gjorde inget. Hellre sen och hel än snabb och trasig. 

Which witch watch what?

Dags för tungvrickningsövningar på engelska. Häng med nu.

Övning 1.
På svenska:
Tre häxor tittar på tre Swatchklockor.
Vilken häxa tittar på vilken Swatchklocka?


På engelska:
Three witches watch three Swatch watches.
Which witch watch which Swatch watch?


Övning 2.
På svenska:
Tre könsopererade häxor tittar på tre Swatchklockknappar.
Vilken könsopererad häxa tittar på vilken Swatchklockknapp.


Och på engelska:
Three switched witches watch three Swatch watch switches.
Which switched witch watch which Swatch watch switch?

Åka skateboard med fingrarna

Kolla in den här filmen. "Fingerboard", att åka skateboard fast med fingrarna. För den uttråkade att lära sig, kanske. Redigt snyggt gjord är den i alla fall. Ha tålamod med filmen i början. Den ska vara svart i ungefär 30 sekunder.  [Tack S i Sundsvall]

Men, vart har bilderna tagit vägen?

Sista bilden publicerade jag från flyttkaoset i lägenheten i Sörby, tre minuter innan jag pluggade ur datorn och drog till Nygatan. Sedan dess har jag inte lagt upp en enda bild, trist nog. Anledningen är att min dator inte är inkopplad än. Den står i en garderob och samlar kraft inför nya bloggutmaningar.

Under tiden använder jag D:s dator,  gammal men naggande god (jo, som sista apparat på norra halvklotet har den fortfarande Windows 98 installerad). Men bilder från mobiltelefonen eller digikameran är svåra att få in. Så ett tag till får ni stå ut med textinlägg.

86 087 kronor för att flytta telefonen

Så kom då äntligen fakturan från Telia. Min telefon är flyttad till Nygatan (på utsatt datum) och nu ska dom ha betalt för det. 550 kronor gick knapptryckningen hos kundtjänst på.

Det är ingen dålig timpenning, om man börjar räkna på det. Låt oss säga att kundtjänstpersonen behöver göra följande:
1. Öppna ett nytt fönster i kundtjänstprogrammet
2. Skriva in min nya adress
3. Sätta ett startdatum
4. Klicka på OK

Dessa delsteg bör ta ungefär så här lång tid:
1. En halv sekund
2. 16 sekunder
3. Sex sekunder
4. En halv sekund till

Det är 23 sekunder totalt, som alltså kostade 550 kronor. Det är 23 kronor och 91 öre i sekunden. På en timme går det 3600 sekunder. 23,91 kronor gånger 3600 sekunder är ... 86 087 kronor i runda slängar.

86 087 kronor i timmen för att flytta telefonen. Inte dåligt. Man skulle ha blivit telefonabonnemangsflyttare och tjänat storkovan.

Tycker du om att fiska?

Dagens fråga på Bergslagsuppslaget i dagens tidning: "Tycker du om att fiska?"
Agron Qelaj, arbetssökande från Kopparberg svarar: "Jag vet faktiskt inte. Jag fiska aldrig eftersom jag inte tycker att det är roligt."

Ridå.

Musik från förr

HB skickade ett antal demoinspelningar på mailen igår, inspelningar med vårt dåvarande band All Mighty Wonderful och vår dåvarande sångerska HN. Demon var högst low tech: En mikrofon i mitten och vi satt och spelade runt om. Härligt burkljud. Och ett härligt tidsdokument. Önskar bara ni kunde få höra lite.

Fem dar i raketfart

En övertrött Erik sitter vid datorn med ögonlock tunga som cementblandare coh tittar med ett halvt öga på Monty Python-dvdn och lyssnar på vinden som håller på att blåsa sönder mina fönsterrutor. Fan vad fem dar går fort. I morgon är man upp i ottan igen. Fem och fyrtiofem. Urk.

Om Telia gör sitt jobb

... så har jag mitt internet och min dator igång i morgon, måndag den 8 januari. Och min tv, eftersom jag har sån därninga digital-tv via bredbandet. Men Telia är ju Telia, och J har en del dåliga erfarenheter av flytt av bredband vet jag.

Trippelledig

Fredag: Ledig.
Måndag: Ledig.
Tisdag: Ledig.

Fem dar på raken. Need I say moore?

Rånet fick mig att kvickna till

Det hängde tiokilostyngder i mina ögonlock i morse på jobbet. Men klockan 10.36 rånas banken i Kopparberg. Plötsligt blev man klarvaken, alert och lätt speedad.
"Du är ju sjukt cynisk", säger samvetet.
"Det är bara ditt jobb", säger ett klokare samvete i nästa andetag.

Vad vet jag. Kul är det i alla fall. Jobbet alltså, inte rånet.

Recept på trötthet

Jag ska ge er ett recept på tisdagströtthet.

Tag två dagars flyttande av två lägenheter och fyra vändor med prylar kors oh tvärs över stan. Addera två rejäla flyttstädningar. Blanda ner ett nyårsfirande fram till klockan fem på morgonen. Toppa med att packa upp grejor på nyårsdagen. Servera med fem liter dyngstarkt kaffe.

Summa summarum har allt gått enligt planerna, både flyttar och nyårsfirande. Helsicke vilket party.