Bloggarljus

Jaa! Modemet kom som ett brev på posten, så att säga. Och det fungerar. Aldrig förut har jag väl känt sådan lycka att äntligen åter vara en del av det världsomspännande datornätverket internet. Fan vad sorgligt beroende man är egentligen. Finns det piller mot sånt här?

Balder gav mig träningsvärk

Tillbaka efter Göteborgsäventyret. Lördagens Lisebergsbesök var värt varenda sekund, trots att vi valde att gå dit en lördag med bra väder just efter löning. Ni fattar att det var obehagligt mycket folk där. 
Vi hade siktat in oss på två attraktioner: Flume Ride och
Balder. Den första som uppvärmning och nerkylning, på samma gång, liksom. Och sen Balder. En kilometer träbana, 36 meter upp i luften. Även om jag vet att det inte är något att vara nervös inför så var jag nervös inför den. Spänd som en fiolsträng i den 45 minuter långa kön. Sedan ner i vagnen och uppför backen. Sedan brakade det lös. första nedförsbacken lutar 70 grader. Då pirrar det i maggen, må jag säga. I 90 sekunder sitter man och krampar fast i sätet och slungas dit och dit i svängarna.
Inte undra på att jag har träningsvärk idag. Överallt. Armar, ben, mage, hårfäste. Aj. Men kul var det. Och hade inte kön varit så lång hade jag nog åkt en gång till.



Idag ska jag hämta ut mitt nya modem på posten. Det bör ha kommit. Mannen på modemsupporten sa att det skulle ha kommit redan i torsdags, men då var jag ju inte i stan. Men jag har inte fått någon uthämtningslapp i brevlådan. Det sa han också skulle komma. Jag fruktar det värsta.

Bloggarskugga

Modemet är paj och jag åker bort några dagar. Får äntligen vila mina blödande skrivarfingrar. Återkommer måndag med en recension av bergochdalbanan Balder (i trä!) som finns på Liseberg i Göteborg. Om inte vagnarna krockar, förstås.

In i bloggarskuggan. Över och ut.

Svindel av att skriva

Idag skrev jag min krönika om fallskärmshoppet som ska publiceras i tidningen på söndag. Läskigt, men jag fick nästan svindel när jag tänkte mig tillbaka in i flygplanet på 3500 meters höjd. Huvaligen.


Bortdrucken klocka

Är det någon som sett Olles bortsupna Rolexklocka?


And the winner is ...

And the winner is ...



Eremo! Grattis! Du har härmed vunnit ära och vida berömmelse i mullvadssurfningskretsar världen över. Andra, icke lika framgångsrika påksvingare, kommer i framtiden att säga ditt namn med vördnad. I och med segern äger du även exklusiv tillgång till Tredz cykelaffärs personaltoalett, vilken är utrustad med både läckra spotlights och nypondoftande toapapper.

Tack alla kämpande deltagare (en speciell bugning till HA som hade fyra parallella spel igång för att sätta dit Eremo) och lycka till i framtiden.



Jodå, det var modemet som var rökt och orsakade min högst ofrivilliga bortavaro från internettandet.
Åskan lär vara boven. Tillverkaren skickar ett nytt på posten, tills dess har jag kidnappat D:s modem. Han kan gott läsa böcker istället för att vara ute och slarva på nätet.

Internetmörker

I lördags morse hade jag plötsligt ingen kontakt med internet längre. Mitt modem bara stod och blinkade och ville inte alls vara med i matchen. Således inget surfande (varesig med Dave eller på vanligt sätt), inget bloggande, MSN:ande eller mailande. Känner mig som en vingklippt fisk utan gälar.

Telias support rekommenderar att jag testar med ett annat adsl-modem innan de gör en felanmälan. Ett annat adsl-modem? Var ska jag få tag på det? "Ja, annars kanske du åker på en dyr räkning om jag gör en felanmälan och det visar sig vara modemet", sa tjejen på Teliasupporten. Ok. Har någon ett adsl-modem att låna mig en stund? Nähä, trodde väl inte det.

Även tv:n är svart eftersom den går via bredbandet, vilket gör saken etter värre.  

Slutspurt på mullvadsturneringen

Mina damer och herrar, vår lilla mullvadsturnering börjar lida mot sitt bittra slut. Deltagarna har samtliga sprungit in på stadion och rusar mot mållinjen till publikens stora förtjusning. Det är fortfarande fyra och en halv timme kvar att slå Eremos 1599,6 meter.

Här är ställningen:

Eremo: 1599,6 m
Erik: 1592,9 m
HA: 1542,5 m
Sara: 1338,6 m
Mette: 1309,2 m
Bullmerca: 1220,3 m
Parne: 1197,7 m
Kronberg: 1186,1 m
Christian: 1128,9 m
Sandra (GT): 968 m
 
Här är spelet: "The adventures of Dangerous Dave and Brutal Bob".

Dagens outfit

Dagens outfit



  • Skjorta (Adam First Man On Earth) från JC, 299 kronor
  • Jeans (Lee) från Carlings, 995 kronor
  • Strumpor (eh, från ett trepack) från KappAhl, 79 kronor


Jag bryr mig inte vad du har på dig

Alltså nu kan jag inte hålla mig längre.

Det finns en trend bland många bloggare som håller på att göra mig vansinnig. Det är trenden om ... tja, trender, mode, kläder, accessoarer, smink, smycken och tusen andra saker. Visst, man ska få blogga om vad man vill, men hallå?

Några exempel:
Emmisens utsida
Emmaria
StockholmStreetStyle (den här är helt galen)

De mest obegripliga är dessa "det här har jag på mig idag"-bloggarna. Inläggen brukar bestå av en bild på vederbörande (från halsen och nedåt, anonymitet är viktigt, trots att profilen - med bild - finns tillgänglig alldeles intill) plus en punktlista på vilka kläder som personen har på sig. MEN HALLÅ?!
Exempel:
My name is M
Devine

Vem. Fan. Bryr. Sig?
Jag vill inte veta vad du har på dig. Jag vill inte veta var du köpt din tröja. Jag vill inte veta hur det gick hos frissan. Men det mest fantastiska i sammanhanget är att dessa "modebloggar" rankas oerhört högt, har massor med besökare och finns precis överallt.

Men jag kanske missar något. Kanske upptäcker jag också tjusningen. Allt som krävs är att jag börjar min morgon med ett dyk in i garderoben efter finskjortan och jeansen. Fram med kameran, knäpp en bild. In på bloggen. Lista kläderna (finskjorta Brothers, jeans Carlings). Ladda upp bilden. Publicera.

Jösses. Kan någon förklara för mig?

The hemliga toalett house

Toaletten = hemlighuset = the secret house = sekrethuset?

Jag vill ha en trollmoj mot fåglar

Reflexion från dagens kafébesök. Plats Stallbacken, Örebro. Fikasugenhet: hög. Tog plats vid ett bord i skuggan med D och vi förväntade oss en trevlig upplevelse. Så blev icke fallet. Skäl: fågeljävlar. I mängder. Överallt. Flaxande och kraxande och pipande och kluckande. Skator, fiskmåsar, kajor, kråkor, gråsparvar, hägrar, storspovar, kanadagäss, ja till och med en och annan kakadua syntes i mängden.

Då kom D på en fantastisk idé.
"Vi måste uppfinna en trollmoj" sa han.
"Va?" sa jag.
"En trollmoj. Som skrämmer bort fåglarna".

Trollmojen skulle enligt D fungera på följande vis. En pinne fästs med en sorts
tving på bordskanten. På pinnen sitter en massa rörliga armar som flaxar hejvilt. Hela apparaten drivs med två niovoltsbatterier. Den ska dessutom vara av teleskopmodell, alltså ihopfällbar för att platsa i gemene mans väska.

En trollmoj, således, som skrämmer bort varenda jävla äcklig fågeljävel på hela kaféet.


Mullvadsturnering - en vecka kvar

Ok, nu har vi bankat stackars cyklande Dave över klippkanten i en dryg vecka. Jag känner att misshandeln måste få ett slut. Därför tänkte jag så här: Vi fortsätter att dunka på honom ett tag till, säg fram till fredag. Då kan vi alla med vår primitiva vinnarinsinkt få en chans att slå nybörjartur-Eremo och hennes 1599,6 meter. Vad sägs om det?

Inför dessa sista turneringsdagar tänkte jag ta och repetera ställningen och samtidigt säga välkommen till Christian Karlsson. Det var på hans blogg jag först hittade spelet.

Eremo: 1599,6 m
Erik: 1592,9 m
HA: 1542,5 m
Bullmerca: 1220,3 m
Parne: 1197,7 m
Kronberg: 1186,1 m
Christian: 1128,9 m
Sandra (GT): 968 m

Game on!

Vad heter drinken med cola och soja?

En totalt förvirrad D på sushilunchen idag satt med ett halvfullt glas cola framför sig. Ett lika plötsligt som partiellt synapsfel i hjärnan gjorde att han började fylla på colan med soja från flaskan på bordet.

Som tur var upptäcktes den ofrivilliga drinkblandningen i tid. Jag tror nämligen inte att cola+soja utgör någon större kulinarisk upplevelse. Fast i och för sig så provade vi aldrig. Kanske hade vi upptäckt en ny spännande drink som gjort oss berömda. Drinknamn: Kikkomans cola-kanon.

Usch.

Jag är James Bond

Vad säger ni om jag säger att jag varit uppe i ett litet flygplan på 3500 meters höjd, öppnat sidodörren, tittat ut över Närkeslätten som bredde ut sig nedanför, svingat benen över kanten och likt James Bond hoppat ut och fallit fritt i två kilometer?

Jodå, i fredags gjorde jag mitt allra första
fallskärmshopp, tandem givetvis. Frifallet var över på trettio sekunder och väldigt svårt att beskriva. Lätt surrealistisk känsla och en jäkla fartvind. Sen vecklade han ut skärmen och allt blev stilla och lugnt. Vi svävade där ovanför Täby flygfält en fem-sex minuter innan vi landade på rumpan, som brukligt är vid tandemhopp.
 
Skulle jag göra det igen? Definitivt, om jag inte behövde betala själv. Ska jag anmäla mig till en fallskärmshopparkurs? Nepp, inte min grej. Jag får mina kickar av att jaga Stefan kors och tvärs över lägenheten.

Hela Göteborgs-Tidningen spelar

Jag tipsade min kompis Sandra, som sommarjobbar nere på Göteborgs-Tidningen, om mullvadsspelet. Det tog skruv. Nattredaktionen uppslukades av Bob och Daves äventyr vid klippkanten. Därför har vi några nya deltagare i turneringen. Så här är ställningen nu:

Eremo: 1599,6 m
Erik: 1592,9 m
HA: 1542,5 m
Bullmerca (GT): 1220,3 m
Parne: 1197,7 m
Kronberg: 1186,1 m
Sandra (GT): 968 m

Vete katten hur länge vi ska hålla på, men HA verkar sugen på revanch efter Eremos (hehe, Eremos ... som äppelmos typ) rekordsurfning.



Måste förresten tala om att mullvadsspelet utsprungligen kommer från en cykelbutiken Tredz i Storbritannien. Frågan är vad de vill säga oss med det. Att vi ska köpa cyklar från dem och ... cykla ut över stup?

Mullvadstoppen 3

Nu är vi tre som passerat 1500-metersgränsen i mullvadandet! Vi hälsar givetvis vår nya deltagerska Eremo välkommen. Hon är inte bara ny, hon drämmer även till med en rekordsurfning och kniper således förstaplatsen. 1599,6 meter. På tredje försöket. Sorry, HA.

Jag lyckades också passera 1500, men hamnade preciiiis bakom Eremo. Därmed dunkade jag ner HA till en tredjeplats. Sorry igen, HA.

Aktuell ställning:
Eremo: 1599,6 m
Erik: 1592,9 m
HA: 1542,5 m
Parne: 1197,7 m
Kronberg: 1186,1 m


Mullvadstoppen 2

Efter en hård dag på jobbet har HA drygat ut sin ledning i den pågående turneringen i spelet  "The adventures of Dangerous Dave and Brutal Bob". Han har lyckats sula iväg stackars Brutal Bob hela 1542,5 meter tvärs över de böjlande gröna kullarna med de många mullvadshålen. Grattis HA, fortfarande i ledning!

Själv hade jag en inte lika lyckosam dag. Jag passerade inte 1000-metersstrecket en enda gång. Bunkern vid 325 meter såg till att så inte blev fallet. Kronberg och Parne har tydligen arbetat (hårt?) idag, alternativt tittat för mycket på tv-serier, för att deltaga. Alla är givetvis välkomna att vara med, men jag hoppas speciellt på dessa herrars närvaro i morgon.

Toppen således:

HA: 1542,5 m
Parne: 1197,7 m
Kronberg: 1186,1 m
Erik: 1061,4 m

Happy mole surfing!


Mullvadstoppen

Mullvadssurfningen engagerar mina läsare. Bra, det betyder att de lägger sin dyrbara tid på nyttigheter istället för att arbeta. Ställning ser ut enligt följande:

Korrigering:
HA: 1217,3 m
Parne: 1197,7 m
Kronberg: 1186,1 m
Erik: 1061,4 m

Grattis Parne HA till förstaplatsen (så långt)! Fortsätt mullvada och rapportera resultat, uppdatering angående ställningen kommer.

Infart?

Amerikanen på semester tittar på skylten vid vägkanten och ställer frågan:
"In-fart? How da hell do you guys do that?"

Mullvads-surfning

Som golfare finns det egentligen bara en sak som är viktig. Det är inte att hitta den perfekta svingen eller sänka sitt handicap. Det handlar heller inte om att lära sig skjuta rakt eller öva upp känslan i närspel och puttning. Det handlar om något mycket mer basalt.

Det är att slå långt. Jättelångt.

Därför fastnade jag framför nätspelet "
The adventures of Dangerous Dave and Brutal Bob". Du är Dangerous Dave (tror jag) och din uppgift är att medelst en träpåk slå iväg din kollega så långt som möjligt över ett stup. Där Brutal Bob landar (och studsar!) finns ett antal mullvadshål i backen. Om han landar på ett hål kommer en mullvad upp och skjuter iväg honom ännu längre.

Idiotiskt? Ja. Slöseri med tid? Definitivt. Kul? Så in i bänken! Mitt rekord är 1061,4 meter. Vad blir ditt?

Sveriges 69 osexigaste

Sajten Boyahead.com har sammanställt den ultimata listan på Sveriges 69 mest osexiga personer. Sjukt kul läsning av en sjukt arg skribent. Mina personliga favoriter är nummer 44, 40, 38, 37 och 15.

Sådant namn, sådan skalle

Jag träffade en tjej idag som hette Jennie Ahl. Varenda tanke i hennes huvud måste vara genial.

Thåström light

Jag har just varit en kortis på Brunnsparken och lyssnat på Thåström. I jobbet, alltså. "Skriv en liten grej om hur det var, recensionen kommer inte förrän i söndagstidningen". Så jag har just skrivit en liten grej. Och jag tror att jag ska köpa hans senaste platta. För bra lät det. Önska bara att jag hade fått stanna lite längre.

Är inte det vad butiker gör?

Måste bara berätta om en lysande sär skrivning som jag såg för några år sedan i Sundsvall. En affär i centrum skulle slå igen. De ville således bli av med alla varor så snabbt som möjligt, därför satte de upp egna hemmagjorda A4-ark i skyltfönstret, en bokstav på varje. Så här stod det:

UTFÖR
SÄLJNING


Min fråga: Utför inte alla butiker säljning? Är inte det själva syftet?

Jag höll på attt garva knäna av mig. Tyvärr hade jag ingen kamera med mig för att dokumentera härligheten, så den lever bara i mitt minne. Och nu även i era.

Med på kartan, liksom

Det är klart att man vill synas. Det är klart att man vill bli läst. Det är ju därför man har en blogg. Inte är det för att bara skriva av sig en massa skit i största hemlighet, inte. Nej, skiten måste spridas till andra. De är som de säger i reklambranschen: "Syns man inte så finns man inte".

Det är därför som jag placerat Reflexion på kartan. På
bloggkartan.se, närmare bestämt. Där presenteras bloggarna baserat på landets geografi. Beroendeframkallande sida, det där. Besök den.


Golfbollar jämställs med sprängsten

Jaha, nu har Miljökontoret i bland annat Stockholm klassat golf som miljöfarlig verksamhet.
http://www.aftonbladet.se/atv/player.html?catID=10&clipID=9307

Skön runda, skönt jobb

Jobbar kväll ikväll, började klockan 14.30. Redan 08.20 stod jag och en herre i 70-årsåldern på första tee på Mellringe golfklubb. Fantastiskt väder, slöjigt, inte alltför varmt och en lätt vind. Spelade en kanonrunda och känner mig hur nöjd som helst. Rätt mycket att göra på jobbet i afton, men det är bara bra. Då flyter tiden på.

Städguden hör bön

Måste bara lyfta upp H:s svar på mitt förra inlägg, att jag inte orkat städa än. Visst hör Gud bön, och här är det ultimata svaret på allas våra städvåndor, speciellt i VM-tider (för den som tittar mycket på fotboll, alltså).
Det rör sig om en "Robomop" som helt automagiskt sköter städningen åt dig. Den åker hit och dit på golvet medan du själv ligger i soffan och käkar chips och tittar på alla fantastiska tv-analyser varför laget-vad-det-nu-hettes spel inte fungerade. Smart, eller hur?

Så här Robomoppen ut:

Städguden hör bön
Bild: power.se

Fortfarande skräpigt

Jag har inte orkat göra något idag åt det elände Stefan ställt till i min lägenhet. Vem orkar röra sig i denna värme? Än mindre städa och diska. Jag hoppas att allt bara ska försvinna som genom ett trollslag.

*puff*