Däckad av mina vinterdäck

Jag gav mig glatt iväg till OKQ8:s Gör-det-själv-hall vid 17.30 idag, i naiv tro att bytet till vinterdäck skulle ta cirka en timme. Pyttsan. Tre och en halv tog det. Tre och en halv timme av rent och skärt muskelarbete, vrålande, sparkande och gnuggande. Låt mig ta det i punktform.


1. In i GDS-hallen 17.30, fram med domkraften, lossar bultarna på vänster framdäck. Går prima.

2. Rycker i däcket. Inget händer. Bergfast och envist sitter det där som vore det svetsat. Sparkar, slår, bankar. Inget hjälper.

3. En kvarts slit senare frågar jag snubben bredvid om jag missat något. Måste ju vara en bult kvar någonstans som jag inte ser. Inte då. Snubben rycker också. Sparkar. Inget händer.

4. 18.00. Fortfarande noll däck bytta. Går in på macken och skämmer ut med med att fråga om dom hört om däck på Ford Focusar ska sitta så jävla hårt. "Ja, banka hårdare", blev svaret. Tack. Hårdare var det.

5. 18.16. Får en idé. Bort med domkraften, bilen står på backen med bultarna loss på framdäcket. Börjar gunga bilen i sidled.

6. 18.21 *KLONK* Efter fem minuters gungande lossnar däckjäveln. Gungandet var precis rätt medicin. Jag vrålar "äntligen" över hela bilhallen och folk småfnissar runt omkring, men det bjuder jag på just nu. Är den lyckligaste människan i universum.

7. 18.32. En timme efter start och ett däck bytt. Ett. Men nu är i alla fall metodiken klar, bara att tillämpa på övriga hjul.

8. 18.46. Visst, det tog 14 minuter att få av däck nummer två, men det fungerade. Ytterligare ett "äntligen" ljuder genom salongen.

9. 19.02. Däck nummer tre, höger fram, vägrar lyda order. Metodiken fungerar inte. Jag visste det, jag kommar härifrån med vinterdäck på vänster sida bilen och sommardäck på höger. Det går fan inte. Jag gungar och gungar och sparkar och slår och grymtar. Springen in på macken och lånar lite rostlösande 5-56. *psscht*  Lossna, däckjävel.

10. 19.10. Däck tre lossnar äntligen. Äntligen! Gud, det här är ju bättre än sex. Lyckan är total. Three down, one to go.

11. Det är klart att det sista förbannade däcket ska vara det svåraste. Men nu var det en av bultarna som vägrade lossna. Så klart. Jag sliter, drar, rycker, stampar på den där bultnyckeln tills jag har blodsmak i munnen och det svartnar för ögonen. Jag måste ha sett ut som ett vilddjur för förbipassernade. 19.21 lossnar bulten.

12. 19.35 rullar jag ut från hallen, övertygad om att något av däcken kommer lossna från bilen på vägen hem. Fattas bara det.



Resten av kvällen spenderas vid en diskho där de obehagligt skitiga plastfälgarna rengörs. Hade helt glömt bort den här bitan av däckbytandet. Till våren lämnar jag in skiten till en verkstad, kosta vad det kosta vill. Och jag betalar bra för att slippa genomleva det här en gång till.



Erasure - ett kärt gammalt återseende

Satt hemma hos den gode D och sörplade te som vanligt när han berättade att han köpt en best of-skiva med Erasure. In i cd-spelaren med den och vips så  förflyttades man tillbaka till 1991 någon gång. Ner i pojkrummet i källaren i radhuset i Lundby. Där satt jag och spisade plattan Chorus om och om och om och om igen.

Topp tre:
1. Love To Hate You (introt ... mmmums)
2. Am I Right?
3. Siren Song

Och nu, i D:s vardagsrum, ljöd återigen de gamla dängorna. Hur bra som helst. Det är fascinerande hur vissa skivor är så starkt förknippade med vissa händelser och platser.

Är jag lik Johan Glans?

Är jag lik Johan Glans?
Johan Glans


Undertecknad
Undertecknad
"På blogg.se startsida är ett kort på en kille, visst är han fasligt lik Johan Glans??", skriver Sannalivsnjutaren på sin blogg.

Och ja, det är jag på framsidan på blogg.se. Men är jag speciellt lik Johan Glans? Avgör själva.

Karlstad är inte solstan

Cyklade just till jobbet (är tillförordnad kvällsrepoter i kväll) och förundrades över att jag hade solsken i ansiktet. Det lär ju storma och leva rövare i andra delar av landet, men inte i Örebro. Här är det sol och (bitvis) blå himmel.

Vem var det som sa att bara Karlstad var solstan?

Saker jag aldrig kommer att köpa, del 4

Saker jag aldrig kommer att köpa, del 4
Pappersrad - Änglapar
Pappersrader kallas ibland även för löpare. Dessa består av en serie av samma motiv som är tryckt på papp och är ihopvikt som ett dragspel. Raden med motivet kan man dra ut och exempelvis ställa på bord eller fönsterbräden. Eftersom trycket är på båda sidorna kan man även sätta upp dem på fönsterrutor, vilket kan bidra till en trivsam och ombonad känsla i hemmet.

Änglaparet består av sammanlagt 6 st enheter med en total bredd på 68,5cm och är 17cm hög. Varje enhet är ca 11,5cm bred.

34 kr


Den här kommer jag aldrig att köpa.

En mobil doppad i urin? Nej tack!

En mobil i pink? Heller en i rosa.
Detta var det äckligaste jag sett i reklamsammanhang tror jag. SonyEricsson Z610i .... i pink! Usch.

Jag köper hellre en i rosa, enligt bilden verkar de ju tillverkas i den färgen.

Delicatobollens revansch

Måste bara få kommentera kakföretaget Delicatos senaste reklamkampanj. Den ultimata revolten mot nyttigt bröd, fibrer och vitaminer.

Såg plansch nummer två idag, men två delikata Delicatobollar på ett fat: "Kan innehålla spårämnen av vitaminer och mineraler".

Klockrent.

Nytt Ben Folds-album på gång

Den 24 oktober släpper Ben Folds en ny platta med det fantastiska namnet Supersunnyspeedgraphic. Förhandslyssningen pekar på en stabil platta, bra början, lite svagare sånger på mitten och bra avslut.

I can hardly wait...

Saker jag aldrig kommer att köpa, del 3

Saker jag aldrig kommer att köpa, del 3
BILMASKIN 1150 PSK-MAX KRESS
Pneumatisk bil- och slagborrmaskin med SDS-max fäste på 1150W/10Joule. Extra kraftig drivväxel för tuffa bilarbeten. Elektroniskt mjukstartsystem. Steglös inställbar rotations- och slaghastighet. Gummerat och ergonomiskt utformat handtag med aktiv vibrationsreducering. Levereras i slagtålig väska med djupanslag.

Den här kommer jag aldrig att köpa.

Ankan frågar om du har bröd

Ett bidrag från den av Bloggsverige mycket saknade Eremo. Hon vill sprida lite ljus och glädje i våra liv,  trots att hon avgått som bloggare själv. Här är hennes bidrag.

En anka går in i en bar och frågar bartendern: "Har du bröd?"
Bartendern: "Nej."
Ankan: "Har du bröd?"
Bartendern: "Nej."
Ankan: "Har du bröd?"
Bartendern: "Nej, vi har inget bröd"
Ankan: "Har du bröd?"
Bartendern: "Nej vi har inget jävla bröd här!"
Ankan: "Har du bröd?"
Bartendern: "Nej för FAN! Är du döv eller din JÄVLA IDIOT? Vi har inget satans bröd här! Frågar du om jag har bröd en gång till så spikar jag fast din jävla näbb i bardisken din irriterande jävel!"
Ankan: "Har du spik?"
Bartendern: "Nej."
Ankan: "Har du bröd?"


Långsamtgående besök i diskhon

Långsamtgående besök i diskhon
Precis när jag skulle slå av kokvattnet från mina middagsmakaroner upptäckte jag den lilla krabaten. Den kröp saaakta saaakta från avrinningshålet i diskhon i riktning mot ena kanten.

Jag stannade upp med makaronkastrullen i ena handen och durkslaget i den andra. "En snigel?", tänkte jag. "I doskhon?", tänkte jag halvsekunden senare. Förbryllad ställde jag ifrån mig det jag hade i händerna och gick efter kameran. "Ett utmärkt blogginlägg", tänkte jag utan en tanke på krabatens eventuella välmående nere i min inte alltför rena diskho. Klick. Fångad. Inte bara i diskhon, utan även på bild.

Men hur kom den dit? Jag sneglade oroligt på både makaronerna och även köttbullarna i stekpannan. Inte kunde väl ... nej, inte möjligt. Inte från maten. Usch nej.

Sedan slog det mig. Den kommer från kattvattenburken. Det är en gammal creme fraische-burk som jag fyller med vatten lite då och då till grannens katter, och som står ute under en häck på gården. Och idag sköljde jag av burken (som var full med jord under, och en snigel uppenbarligen) och fyllde nytt vatten. Naturligtvis. Mysteriet löst.

Korrekt sätt att äta sushi

DN:s Magdalena Ribbing sprider lite ljus över hur sushin egentligen ska ätas. Jag har gjort fel hela tiden.

En gång per år faller jag till föga

En gång per år faller jag till föga
Ungefär en gång per år blir jag så där överjäkligt trött på Corn Flakes, Icas müsli, Special-K och andra typer av flingor jag köper. Jag tycker att de bara smakar ... papper och trist och ingenting.

Det är då det händer. Jag köper ett sådan där flingpaket som man aldrig aldrig aldrig skulle ha fått som liten. Ett sådant man får "hål i tänderna av", som mamma skulle ha sagt. Jag köper Kalaspuffar. Eller Frosties. Eller  Coco-loops eller vad tusan de heter. 

Idag var en sådan dag. Jag blev så in i bänken sugen på något annat. Så det blev Icas Honungspuffar. Visst, "med mindre socker" står det på paketet, men jag är skeptisk. Jag kommer nog ändå få hål i tänderna av dem. Men det är det värt. Ett hål per år, för att få lite ombyte.

Wulffmorgenthaler - bästa serien genom tiderna

Bästa serien genom tiderna

Aftonbladet.se har börjat publicera seriestrippen Wulffmorgenthaler, som är helt fantastiskt skruvad, vältecknad och grymt kul. Det här är bland det bästa jag läst. Kolla in den själv.

Saker jag aldrig kommer att köpa, del 2

Saker jag aldrig kommer att köpa, del 2
Blästerkabin
Bänkmodell. Komplett med handskar, innerbelysning, blästerpistol med 4 st keramiska munstycken i storlekar 4, 5, 6, 7 mm och 5 st skyddsfilmer för siktrutan och belysning. Inv. mått H56 x L46 x B28 cm. Luftförbrukning 200 - 400 liter/min.


Den här kommer jag aldrig att köpa.

Halvannan timmes uttråkning på bio

Var och såg filmen Scoop på bio igår. Tänkte att det blir nog bra med tanke på mitt yrke, kanske skulle man kunna lära sig ett och annat. Åtminstone få en inblick i hur andra journalister jobbar.

Men icke. Det var ju en Woody Allen-film. En och en halv timme tjafsigt pladder, dålig filmnig och taskiga skådespelarinsatser. Kan inte rekommenderas på något sätt. Om ni inte är ute efter att bli uttråkade, förstås.

Huvva vad kallt om händerna

Det var handskar på händerna som gällde i morse. Visserligen bara 7 grader när jag cyklade hemifrån, men ändå. Jag frös som en gris. Nu återstår bara att se hur länge jag lyckas ha kvar mina handskar. Jag brukar tappa bort ett antal par under en vintersäsong. Jag bara lägger dom någonstans och - poff! - så är dom borta.

Får nog skaffa sådana där senilsnören som barnen på dagis har på sina vantar.

Saker jag aldrig kommer att köpa, del 1

Saker jag aldrig kommer att köpa
Rotationslaser
Universal självnivellerande laser för bygg, snickeri, installationer och andra montage. Fem automatiska laserpunkter bestämmer horisontala, alla räta vinklar och en genomgående avvägning. Genom fler projektion av räta vinklar är exakta positioner av byggelement, väggar eller öppningar upp till 30 m snabbt mätta och fixerade.

Kan placeras på vägg, golv eller stativ. Hållare med magnet möjliggör fastsättning på metallprofiler. Damm och vattenskyddad. Levereras med magnetisk väggkonsol, magnetisk måltavla och transportväska. För inomhusbruk. Självnivelleringsomr. +/- 3.5°. Exakthet +/- 3 mm/10 mm. Räckvidd 30 m. Användningstid 24 h. Vikt 1 kg.



Den här kommer jag aldrig att köpa.

Guidebok till singelträsket

Fick boken Singel i nöd och lust av den gode D idag. Jag tackar för omtanken och ska låta boken bli en ledstjärna i mitt fortsatta sökande efter den ständigt gäckande livsparnern.

Man blir lycklig av The Luckiest

Jag har sagt det förr och säger det igen. Har ni inte hört Ben Folds Five och The Luckiest så se till att göra det å det snaraste. Det är ingen vädjan, det är en direkt order.

I don't get many things right the first time
in fact I am told that a lot. Now I know all the wrong turns
the stumbles and falls brought me here

And where was I before the day that I first saw your lovely face?
now I see it every day
And I know, that I am, I am, I am, the luckiest

What if I'd been born 50 years before you
in a house on the street where you live? Maybe I'd be outside
as you pass on your bike would I know?

And in a wide sea of eyes, I'd see one pair that I'd recognize
And I'd know, that I am, I am, I am, the luckiest
I love you more than I have ever found a way to say to you.

Next door there's an old man who lived to his 90's
and one day passed away in his sleep. And his wife
she stayed for a couple of days and passed away.
I'm sorry, I know that's a strange way to tell you that I know we belong.
That I know, that I am, I am, I am, the luckiest

Vill du jobba som zombiejägare?

"CANAL+ söker 2 - 10 zombiejägare som skall delta i en expedition i Norrlands inland för att utforska myter om svenska zombies. Expeditionens uppgift är att dokumentera och samla in bevis, genom vetenskapliga undersökningar, intervjuer och fältarbete".

Så inleds
annonsen på Arbetsförmedlingen där Canal+ söker ... just det, zombiejägare. De skriver också att det kan ingå "vissa riskmoment" i jobbet. Till exempel att "... förhindra att farliga föremål, ämnen eller organismer sprids eller på annat sätt når allmänheten".

Jo jag tackar ja.


Herr Förkylning gav mig en snyting

Tre timmar efter det här inlägget om herr Förkylning gick jag hem från jobbet. Då hade jag verkligen feber, varenda muskel och led i kroppen gjorde ont. Har varit hemma sedan dess. Sex saker som jag sysselsätter mig med:

Blir nog hemma i morgon också. Förslag på andra sjukaktiviteter?

Jag vill inte bo i Surpussen

Notis på na.se idag. Påtänd förare, alltför vanligt idag. Men Surpussen? Heter stället Surpussen?


Misstänkt drograttfyllerist i Surpussen

  ALLMÄNT/KARLSKOGA Publicerad: 2006-10-03 13:52

En man, född -48, omhändertogs av polisen vid halv tolv-tiden i Surpussen, utanför Karlskoga. Han är misstänkt för att ha kört bil trots att han var påverkad av narkotika.


Ben Folds och Rufus ska hem till mig

Beställde nyss dessa skivor från Amazon.com, Used & new. Väntar med spänning på leverans.

Songs For Silverman, Ben Folds
Want One, Rufus Wainwright
Rockin' the Suburbs, Ben Folds
Rufus Wainwright, Rufus Wainwright
Ben Folds Live, Ben Folds



Natten då herr Förkylning höll mig vaken

Natten blev i det närmaste sömnlös. Herr Förkylning presenterade sig nämligen helt oväntat. Det började göra ont i halsen vid 22-tiden och sen blev det bara värre och värre. Fick inte en blund. Somnade vid halv tre och skulle upp halv sex. Kul. Nu mår man så där. Lätt feberkänning.

Vad har ni för huskurer att rekommendera?