Nytt svenskt och franskt på cd

Bild: TomBild: Bruni

Inköpta idag:
Tom Malmquist "Fish in a tear" och Carla Bruni "Quelqu'un m'a dit". Ska lyssna på dem i bilen. Återkommer med reaktioner.

Uppdatering: Nu har jag lyssnat. Tom Malmquist är som en korsning mellan Bob Dylan och en sydstatscountryartist, fast med mycket speciell röst. Och modernare. Klart intressanta låtar, men lite dåligt varierade. Många låter lite för lika. Carla Bruni är lågmäld, gitarrsmäktande och väldigt fransk. Serge Gainsbourg goes 2000-talet. Rejält bra.

Bigfoot jobbar på NA

Bigfoot jobbar på NA

Anders lyckades fånga beviset på att den mytomspunne Bigfoot faktiskt existerar. Varelsen jobbar på NA. I eftermiddags var den tydligen ute på vår innergård och tog sig en barfotapromenad.

Konsertmiss och Ken Shabby

Konsertmiss och Ken ShabbyJag missade naturligtvis Tomas Andersson Wij på Konserthuset i går kväll. Jag fick tipset flera månader sedan, men inte fanns det kvar i min hjärna inte. Ovanligt? Nej. Irriterade. Ja. Fredrik var dock där: Det blev ingen "Landet vi föddes i", men väl "Tommy och hans mamma". Och den låten går inte av för hackor.


Som plåster på såren så blev jag inbjuden till Svenska Ken Shabbysällskapet på Facebook. Det är gruppen för oss som gillar Monty Pyhons figur Ken Shabby, ni vet han som städar offentliga toaletter. Om inte, kolla här:


Fem månaders väntan

Jag har totalt fastnat för tv-serien Battlestar Galactica, en science fiction-serie om hur omkring 50000 individer, de sista överlevande av den mänskliga rasen, flyr kors och tvärs genom universum, ständigt jagade av sina banemän, en bunt riktigt läskiga halvmänskliga halvrobotar, som inget hellre vill än att spränga de sista resterna av mänsligheten i småbitar, så att de får helt universum för sig själva.

Undras varför egentligen, universum som är ett sådant stort ställe.

Hursomhelst. Ikväll har jag sett det tjugonde och sista avsnittet av säsong tre. Säsong fyra kommer inte igång förrän i februari 2008. Väntan är (som Peter Harrysson skulle ha uttryckt det) olidlig.

Mr Stonefejs på gymmet

Idag var det dags för pass nummer två på gymmet. I förra veckan var vi ett gäng från jobbet. Idag var jag ensam.

Jag gjorde ett tappert försök att se ut som om jag hörde hemma där och att jag visst vad jag gjorde. Tittade inte någon direkt i ögonen, gick resolut fram till maskinerna. På med vikter, började dra och bända. Och det funkade tror jag. Jag smälte nog väl in med alla andra som drog och bände. Jag var mr Stonefejs.

Men jag hade glömt lappen. Lappen som var min kompletta guide till maskiner och vikter. Nu höftade jag lite hit och dit. 25 kilo? 30? Ok, provar. *draaar* Jävlar vad tungt. Måste minska, utan att någon ser. 20 kilo. Lagom. Men vad mesigt lite det ser ut på maskinen. Ok, inte kolla ögon. Fokusera på att dra och bända.

Nästa gång blir det nog ännu lättare att hålla masken. För egentligen ville jag bara ställa mig upp och förklara för alla att "Jag gör det här bara för att jag vet att det är bra för kroppen, i förebyggande syfte liksom".

Fast det hade nog inte varit någon bra taktik för min framtid på gymmet.

Första matchen

Första matchen

Det är ju helt otroligt. Det har gått nästan en hel allsvensk säsong och jag har inte satt min fot på en enda ÖSK-match. Och då bor jag ändå fem minuter från arenan. Jag har sett folk hela våren och sommaren strömma till och från matcher, men aldrig kommit mig för att gå själv.

Förrän i kväll. ÖSK mötte Helsingborg och vann med 4-3. Kul med många mål och bra spel. Och så var det ju strålande väder också. Nästan 20 grader och regnfri himmel.

Nu ska jag bara gå på lite andra sportmatcher också, som LIF Lindersberg i handboll till exempel.

Och idag var jag trigger happy:
Fler bilder från ÖSK-Helsingborg på Flickr.

Saker jag aldrig kommer att köpa, del 7

Saker jag aldrig kommer att köpa, del 7

Tichan tipsar om ett finfint klipp på Blocket. En snubbe vill sälja ovan fotograferade Th700/MD8 med turbin för 6000 kronor. Kan även bytas mot ett fungerande släp. Okej. Tur att det var med turbin, annars hade 6000 varit ett överpris.

Snubben säljer också en "Audivinge" (trodde att det var flygplan som hade vingar, men jaja). Femhundra spänn ska han ha för vingen. Som hittat.

Världens snabbaste sms?

Världens snabbaste sms?

Jag på ett gym - vad är oddsen?

Jag på ett gym - vad är oddsen?Förra gången jag satte min fot (fötter faktiskt, eftersom hela jag var inne på gymmet) på ett gym var 2001, då jag precis hade flyttat till Antwerpen i Belgien. Jag kände inte en käft i stan, och jag var sugen på att jobba lite med kroppen eftersom jag jobbade som programmerare.
Så jag gick till ett gym. Där fanns toppmoderna maskiner där man knappade in en pinkod så ställde den in vikter och allt åt en. Hur bra som helst. I tre månader stod jag ut den gången.

I går följde jag med ett gäng kollegor till ÖKK i Idrottshuset, fem minuter från lägenheten. Jag är åter sugen på lite fysisk ansträngning, samt att jag vill förebygga ryggont framöver. Jag har ju fortfarande ett stillasittande jobb. Innebandyn och squashen ger min kondisen och gymmet ska ge mig styrkan. That's the plan, anyway.

ÖKK är långväga ifrån toppgymmet i Antwerpen. Inga pinkoder här inte. Maskinerna är superanaloga. Man ställer in vikten genom att flytta en pinne upp och ner i en hög med vikter. Men det funkar. Jag gillar enkelheten. Och A agerade personlig tränare och hjälpte mig med maskiner, vikter och tekniken.

Men frågan är hur det är med disciplinen... Hur länge står jag ut? För handen på hjärtat: Kul är det faan inte.

Kommer jag att slå tre månader?

Paj är nummer nitton, enligt T9

Sak, rak, raj, säl, säj, pål, sal, pak, säk, pal, räk, sål, råk, ral, påk, päl, saj, räl, paj, saker, sällskap, säker, säkert, sälen, således, säkerhets, sakerna, raka, Pakistan, pall, saldot, salladen, sälladen, sällan, sallad, räkna, saknar, räknar, räkor, salt, sajten.

Jag skulle för ett par dagar sedan skriva ett sms med ordet paj däri. Jag använder mig jämt av den finurliga sms-skrivhjälpstekniken T9, där man skriver en bokstavskombination och sedan letar fram det önskade ordet. Det snabbar upp skrivandet. Ibland.

Jag trycker 7-2-5 och börjar bläddra. Och jag bläddrar och bläddrar. Efter nitton ord dyker så ordet paj upp. Nittonde plats efter, enligt T9, mer relevanta svenska ord som pak, sål och päl.

Ibland själper teknik mer än den hjälper.

Historisk humor

Bild: 1948 showBild: Adjust setDen gode D har köpt två dvd:er med tv-serierna som föregick Monty Python: At Last The 1948 Show (med bla John Cleese, Graham Chapman och Marty Feldman) och Do Not Adjust Your Set (Michael Palin, Terry Jones, Eric Idle).

Slutsats: En del kul sketcher. Men Marty Feldman kvalar in som Mr Jag-kan-inte-leverera-en-punchline-på-ett-trovärdigt-sätt 1967. Tur att Monty Python gjorde sig av med punchlines. Och Marty Feldman.

Ett skepp kommer lastat

Ett skepp kommer lastat

Just nu är jag sugen på ett sånt här. Ett sushiskepp. Gud. Skulle kunna ge vad som helst för det. Och en kall japansk öl till det, tack. Anyone care to join?

Mattehumor, del 2

Mattehumor, del 2

Utestängd från spänningen

Idag börjar Solheim Cup och bataljen mellan Europa och USA på Halmstads golfklubb. Tävlingen sänds på SVT24, men jag har inte någon tv här på jobbet. Varför kan inte SVT köra mer sånt här via SVT Play på deras hemsida, som de gjorde med friidrotts-VM?

Gaah!

Mattehumor, del 1

Mattehumor, del 1

Underskattat ord

Världens mest underskattade ord: Lattjo.

Jag kan inte sätta foten på vad som är fel

Jag kan inte sätta foten på vad som är fel

På en restaurang i Örebro har kocken hittat ett alldeles nytt sätt att dryga ut lunchmenyn. Han tar helt enkelt och köper på sig ett större parti avdankade och kasserade fötter och ror ihop en finfin föttfärslimpa.

Fast jag hade nog hellre haft morfötter till istället för morötter till.

PS. Det var förresten Anders som fotade. DS

Varför inte cykla på riktigt?

Allvarligt?


Jammen cykla då för fan

Två filmer om sushi





Uppdatering: Ovan visas den globala förljugna varianten. Nedan den riktiga, nakna sanningen om sushi (tack Countrychick).


Pratar du mingelska?

MINGELSKA
Mingelska [substantiv], internationellt språk talat på mingelpartyn av hippa kulturpersonligheter som inte har något som helst att säga men önskar signalera att de tillhör rätt gäng och hänger med på de senaste och mest fashionabla trenderna. Ett korrekt yttrande på mingelska bör sakna tanke­mässigt innehåll men förtrolla och förstumma omgivningen genom att antyda att den talande rör sig i de bästa kretsar.

Jag hittade en rätt kul ordlista på SvD, en ordlista över ord som personer tycker saknas i dagens ordböcker. Och visst har man tänkt på vissa av orden, till exempel färst (få, färre, färst). Eller varför inte sladdpost som alternativ till det svengelska e-post.

Tv-stjärna, typ

Idag på jobbet, efter att ha suttit i redaktörsstolen i max tre minuter, kom ett danskt tv-team och ville göra en intervju med mig om ståhejet kring publiceringen av Muhammedbilden. Klart man ställde upp. Lätt förvirrande. Svårt språk det där. Pölse, chocoooolääääde och andra gutturala yttringar.

Så alla ni som vill se mig i rutan, åk till Danmark. Nu.


Uppdatering: Det var inget danskt tv-team. Det var
norskt. Tyckte väl att danskan var lite väl begriplig, även om jag fick anstränga mig för att förstå. Gud så dumt.

Burgare för icke kräsmagade

På krogen Backstage, som haft servering nere vid Svartån i sommar, kan man (eller kunde, de har väl stängt nu) äta något alldeles speciellt. En Örebrospecialitet, kanske.

Här serveras nämligen en "stor stark hamburgare m.m." för det facila priset av 29 kronor. Undras vad den innehåller. En centimetertjock kaka av peppar med noll procent kött? Torkad chilipeppar, sammanpressad till en biff? Jag måste testa nästa sommar.

Saker jag aldrig kommer att köpa, del 6

Saker jag aldrig kommer att köpa, del 6BATTERIDRIVEN SMÖRJSPRUTA

För 400 gr fettpatroner och löst fett. Arbetstryck max 655 bar. Försedd med 18V NiMH 1500 mAH batteri. Levereras i väska med 1 st 1 timmas snabbladdare, 1 meter slang och munstycke. Även plats i väskan för en extra fettpatron.

Kampanjpris: 833 kronor.

Den här kommer jag aldrig att köpa (förutom möjligtvis till Älgen).

Jobbsanning à la Fredrik

När vi i morse insåg att det var måndag igen och hur mycket vi gillar just måndagsmorgnar, då gjorde kollegan Fredrik följande ironiska konstaterande:  "Det jobbigaste av allt är att vi måste vänta en hel vecka på att det ska bli måndagsmorgon igen. En hel vecka..."

Klok kille det där.

Hårbollar

Hårbollar

Nu blir det en kattbild igen på bloggen. Hälsade nämligen på Kärstin och Majsan hos H i helgen. Och ni ser ju själva. Jag som sa att jag skulle ha en paus i mitt jourhemmande. Nu är jag inte lika säker längre.