Datorhaveri...

Detta är baksidan med att ha en dator, åtminstone en som man har byggt ihop själv. Den kraschar då och då. Alla komponenter lirar inte riktigt ihop och till slut blir allt bara så fel. Denna gång är det hårddisken som krånglar. Ena dagen funkar allt finfint, andra dagen hittar inte datorn hårddisken vid uppstart. Märkligt.

Temoprär åtgärd: En ny Windowninstallation på en gammal hårddisk för att se vad det kan vara för fel på den riktiga disken. Och där är jag nu. Igång men fortfarande utan svar på varför den ordinarie disken inte hittades av kompjuttern.

Tips och idéer mottages tacksamt

:-)

Kommentarer
Postat av: David Södergren

Har du provat att starta om datamaskinen i DOS? Om inte det funkar kan du ominstallera windows i temporary internet files och sen köra antivirus på det. Om du inte är säker på om du har ett kompatibelt A+ moderkort kan du lägga hårddisken som en wordfil under schemaläggaren och sen defragmentera på en gång. Hoppas det löser sig för dig.

2006-06-25 @ 22:21:20
Postat av: Erik

David Södergren: JA! Det fungerade! Tricket var tydligen att göra om hårddisken till en Wordfil och defragmentera. Partitionen visade mellan åtta och nio procents aktivitet, men hela DLL-paketet kunde räddas. Tur!

Postat av: Dan

Som en parentes kan jag nämna att i nya versionen av Windows, Windows Vista, kommer det att finnas ett verktyg som hjälper till att genomföra de åtgärder ni diskuterar ovan. Du når verktyget via Start-knappen, "All Programs | Accessories | System Tools | Disk Emergency". Välj "Tools | Rescue DLL Package" i menyn. Då sker en automatisk ominstallation av Windows till Temporary Internet Files och därefter körs en viruskontroll på den nya Windows-installationen. Har du dessutom ett A+-kompatibelt moderkort görs installationen om till en Word-fil under schemaläggaren. Kryssa i kryssrutan "Defragment" innan du klickar på "Finish" så defragmenteras den också. Bra va?!

2006-08-11 @ 09:09:22
Postat av: ChasityMacias18

Young people who study at colleges need custom essay service as long as in most cases they don't have enough time to handle their projects on their own. <a href="http://essayslab.com/">Check here</a> and you will find the bureau which staff is reachable 24/7 to order research papers.

2012-06-08 @ 10:26:37
URL: http://www.essayslab.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback