Puttning är ibland inte rocket science

I tidningen Svensk Golf, som kommer i brevlådan en gång i veckan, finns en avdelning som kallas Golfskolan. Där visar ett antal proffsspelare i ord och bild hur svensken ska bli en bättre golfare. So far so good.
I senaste numret visar Jenny Hagman, PGA-pro, hur man ska bli av med treputtarna på green. Att putta tre gånger är alltså inte bra om man vill göra bra poäng, max två puttar ska det vara.  

Om man ligger långt ifrån hålet på green lyder Jennys tips som följer:

"Det första du behöver göra är att lägga din första putt nära hål."

Nähä? Är det inte det som det hela går ut på? Att hamna så nära hål som möjligt, helst i?
Att putta är tydligen raketvetenskap för våra PGA-spelare.

Kommentarer
Postat av: Tiger Woods

Hwj! Så här ligger det till. Vi golfare är ett ganska dumt släkte, och när vi är ute och "golfar", som vi säger, slår vi mest lite som vi tycker. Och oftast äro vi muntra och glada om vi så bara lyckas träffa den där bollen, den är ju trots allt ganska liten om man t ex jämför med fotbollsspelarnas jättevariant. Nåväl, att Jenny är så duktig på att "pricka rätt" kan ju bero på att hon verkligen fattat vad det hela går ut på; att det nånstans på varje "hål" också finns ett hål, i vilket man alltså skall försöka slå den lilla bollen som ju trots allt faktiskt är ganska liten om man t ex jämför med fotbollsspelarnas jättevariant. Så min bäste herre, om du också förstår det Jenny förstått kanske också du kan bli en vinnare på greenerna i sommar. Väl mött i Melringe! MVH Tiger W

2007-03-25 @ 23:39:20
Postat av: HA

Hmm.. som golfexpert skulle jag vilja säga att Jenny har fel. Det första du behöver göra är att slå bollen direkt ner i hålet. Alla andra typer av slag är motproduktiva.

2007-03-26 @ 13:14:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback