Tjugofem procent katt försvann

1.  2.  3.

1. Båda katterna i burarna inför avfärd.
2. Derry innan veterinären
3. Derry efter veterinären, trött och vinglig

Jag fick tag på bägge katterna till slut. Jag fick visserligen jaga Leo genom lägenheten, vettskrämd inför uppståndelsen lade han benen på ryggen. Men han gjorde misstaget att smita in på muggen igen. There is no escape from the mug, I tell you.

Väl hos veterinären fick de båda lugnande medel och blev skönt lulliga bägge två. Derry somnade som en stock. Id-märkning, rensa öron, vaccination, kloklippning. Allt gick i ett huj och utan ett pip (eftersom de var drogade, lucky bastards). Och rakning. Gud vad hår han har, Derryponken. "Lite perser i honom", sa veterinären. Jo jag tackar jag. Jag hade två katter med mig dit. En och en halv följde med hem. Den sista kvarten lämnade jag i en soptunna. Shit. Jag har en nakenkatt. Bitvis i alla fall. Men jag tror att han är glad över att tovorna är borta.

Kommande problem: Jag måste medicinera dem. Derry ska få örondroppar två gånger per dag, Leo ska ha en halv penicillintablett två gånger per dag. I tio dagar. Hur lätt kommer det att bli med en katt som inte vill sitta i knät och en som är skyggare än jag vet inte vad? Hur tusan ska jag göra? Idéer mottages tacksamt.

Kommentarer
Postat av: Elisabeth

Jösses Erik, det blir inte lätt. Om du får mosa tabletten kan du testa att smula ned den i tonfisk eller blötfoder och peta in skålen under badkaret så inte Derry råkar käka upp badkarskattens medicin av misstag. Annars finns ju det mer brutala knepet, stoppa tablett i kattens mun och klappa katt på strupen så den måste svälja, men den metoden känns ju inte direkt aktuell.

2008-02-08 @ 08:40:29
Postat av: Erik

Elisabeth: Jag har kommit fram till ungefär samma sak. Hålet till bakkaret är ju tilltäppt nu så de inte kommer under där. Jag mosade tabletten i lite leverpastej idag, men Leo äter inte så länge det är rörelse i huset. Så det är bara att chansa på att det faktiskt är han som äter upp den och inte Derry... Detta kommer att bli intressant. Och att ge örondroppar till Derry var ett helt äventyr som tog en halvtimme. Shit.

Postat av: Elisabeth

Svårt läge, du får nog tillbe McGyver igen...:).

2008-02-08 @ 09:35:57
Postat av: hanna

be om flytande penicillin i stället. Det underlättar lite, när du väl fått tag på Leo!! :)

2008-02-08 @ 10:12:57
URL: http://hannet.blogg.se
Postat av: Victoria

Hur söt är inte Derry!?! Hade jag inte haft två katter redan hade jag adopterat honom direkt.

2008-02-11 @ 04:35:14
Postat av: Jossan

Vissa katter käkar tvärvägrar ju käka mat som smakar medicin, som den inte så konstigt nog gör när man malt och mosat ner en hel tablett.
Jag har två skitungar, varav den ena måste tvångsmatas om man ska få i honom piller. Den andra är helt totalt megaomöjlig på den fronten. Dessutom känner de båda direkt om det är nåt lömskt med maten.
Men den omöjliga månsen anar inget ont om man pillar ner små bitar av pillret i leverpastejskluttar. Då smakar ju inte pastejen medicin, och allt är frid och fröjd. Detta är det enda som funkar på min Ragnar i alla fall.
Så det är ju ett aldernativ om din badkarskisse tycker att medicinmaten smakar äckligt, att göra småbitar av tabletten och pilla in i nåt smarrigt.

2008-02-11 @ 15:36:57
Postat av: TriciaMORROW

When you accomplish your essay papers by your own, you will not be asured that your outcomes are great! But, you should not have got such kinds of questions if you realize that experiences specialists accomplish your essay. Thence, you act correctly when <a href="http://www.primewritings.com/purchase-term-paper.php">purchase term paper</a>.

2012-02-05 @ 12:35:16
URL: http://www.primewritings.com
Postat av: academic writing jobs

Do you present the writers job service? Your notes about this good topic seems to be good enough.

2012-03-26 @ 13:45:33
URL: http://www.4writers.net
Postat av: loans

Don't you acknowledge that it's correct time to get the home loans goodfinance-blog.com, which would make you dreams real.

2012-06-21 @ 15:59:24
URL: http://goodfinance-blog.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback