Ytterligare en mugg i soporna

Då var det dags igen. Ytterligare en av mina fina Höganäsmuggar har sprungit läck. Nu har jag blott en kvar. Femtio procent av mitt Höganäsmuggbestånd har alltså dött muggdöden på grund av ett (eller flera) fel i materialets beskaffenhet.

Så samlingen Höganäsporslin blir allt mindre. Av det jag köpte i slutet av augusti på andrasorteringen på Vingåkers Factory Outlet återstår nu bara resten. Fast det är väl bara en tidsfråga innan det pajar också.

Uppdatering: Såsom Anders så riktigt påpekar i sin kommentar så innehåller ovanstående inlägg ett räknefel. Felet är dock inte helt fel, trots att det är ett fel. Sant är att jag har blott en mugg kvar av de fyra jag hade från början. Här kan ju vem som helst se felet: en av fyra är 25 procent och inte femtio.
Det dock Anders inte tar hänsyn till i sin uträkning är att jag sedan ett par år använder mig av talbasen 7,97 i mina uträkningar och att jag skriver på stikisk vers, så kallad knittel. Detta sammantaget för att uträkningen faktiskt stämmer.

Kommentarer
Postat av: hanna

se det från den ljusa sidan: Du får ju åka till Vingåker och shoppa loss igen :))

Postat av: eremo

varför såldes de på andrahandssorteringen?
bara en tanke nu när de flesta gått sönder.

förresten, ska du äta semla till lunch?
kommer aldrig glömma det stora semmeltestet i webb-tv förra året. Skulle precis titta på det för att minnas, men nähä, det finns ju inte kvar vad jag kunde se. OM du har det så propagerar jag för att du ska lägga ut det på bloggen.
:)

2008-02-05 @ 11:03:30
URL: http://eremo.blogg.se
Postat av: Anders

Nu är det det här med matte igen...

"Femtio procent av mitt Höganäsmuggbestånd har alltså dött muggdöden /.../ Nu har jag blott en kvar."

Omkastat citat som säger att en (1) är 50%, alltså är två (2) 100%. Men...

"Ytterligare en av mina fina Höganäsmuggar har sprungit läck."

Alltså måste det finnas en (1) hel, en (1) nyligen avliden och en (1) tidigare avliden. Alltså måste två (2) trasiga betyda ett bortfall på 66,6%, vilket är ett ond tal så med andra ord är det rätt åt dig!

7-0!

2008-02-05 @ 11:45:15
URL: http://dvdkritik.se
Postat av: Niklastiril

Your site is very good. Thank you for the opportunity to sign your guest book.

2010-04-21 @ 08:56:18
URL: http://niklastiril.3steps.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback